Als ik uit het raam kijk, zie ik het ziekenhuis. Dat doet me eraan denken… Ik kreeg afgelopen week de laatste hiv-uitslag, van de CD4-cellen die de weerstand meten.

Hiv weer in het hok

De kop verraadt het al een beetje. nadat ik eerder hoorde dat het virus weer als vanouds niet-detecteerbaar meer was, kreeg ik donderdag te horen dat de weerstand op 570 CD4-cellen zat. Een beetje het niveau van voor het vaccinatieproject. Ik had ook niet anders verwacht omdat allerlei kleine ongemakken waren verdwenen of in elk geval weer onder controle. En ondanks vermoeidheid (ligt ook aan de volle agenda) voelde ik me al stukken beter dan in december en januari.

Even ter informatie: een gezond mens heeft tussen de 700 en de 12 CD4-cellen. ‘s Ochtends wat minder dan ‘s avonds, en mensen met een griepje ook minder dan gezonde mensen. Toen ik moest stoppen met de medische proef (vaccinatieproject) was mijn weerstand gedaald tot onder de 350. Dat is de grens die gehanteerd wordt om met medicatie te beginnen. Die uitslag en de uitslag van het aantal virusdeeltjes zijn bepalend voor het starten met hiv-remmers. Alles over hiv en aids (medische informatie) vind je op de vernieuwde webstek van de Hiv Vereniging Nederland, klik hier.

This Post Has One Comment

  1. Goed nieuws !! Ik ben blij dat je je nu een stuk beter voelt.

Geef een reactie