Henk Krol aan de lijn

Henk Krol aan de lijn
1 maart 1992

Het afgelopen jaar was niet bepaald saai. Afscheid uit de actieve politiek; aan de slag als zelfstandig adviseur voor Henk Krol, en dat terwijl 50PLUS niet bepaald mijn partij is…

Met Henk Krol…

Kort na mijn vertrek uit Provinciale Staten kreeg ik Henk Krol van 50PLUS aan de telefoon. Of ik interesse had om hem te ondersteunen bij het werk in Provinciale Staten. Henk stelde me voor een dilemma, aangezien ik toen nog wel lid was van de SP. Maar omdat ik altijd nog liever werk voor mijn geld en ik 50PLUS niet direct een bedreigende concurrent van de SP vond, heb ik onder één voorwaarde ja gezegd.

Die voorwaarde was dat ik als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) aan de slag kon. Ik wilde me niet binden aan een partij waarvan ik niet geen lid was. Ik kende Henk al heel wat jaren uit de homobeweging, en inmiddels ook al een jaar als collega-Statenlid. Ik wist dat het samenwerken geen probleem op zou leveren en ook inhoudelijk zou het werkbaar zijn, aangezien in Provinciale Staten de verschillen niet zo scherp liggen als in de landelijke politiek. Bovendien had ik voldoende politieke ervaring en inzicht om ideologische verschillen te overbruggen.

Henk Krol naar de Tweede Kamer

Niet lang daarna werd Henk lijsttrekker voor de Tweede Kamer en inmiddels is hij lid van die Tweede Kamer en heeft hij afscheid genomen van de provinciale politiek. Deze week wordt zijn opvolger Herman Mondriaan benoemd. We hebben beiden de intentie uitgesproken dat de samenwerking wordt voortgezet.

Ik word niet lid van 50PLUS…

De laatste tijd kreeg ik de vraag of ik actief was voor 50PLUS. In zekere zin wel, maar de vraag achter die vraag is bijna altijd of ik overgestapt ben naar 50PLUS. Dat is niet het geval en daarin ben ik ook altijd heel duidelijk geweest. Dat was ook de reden waarom ik als ZZP’er wilde werken. Tot nu toe met veel plezier, want ik kan mijn ervaring in de Brabantse politiek nu blijven inzetten.

Geef een reactie