Foute speklap gesubsidiëerd


Vandaag in het Brabants Dagblad: Meer dan honderd varkens- en kippenboeren hebben bij de provincie subsidie aangevraagd voor luchtwassers.

Deze wassen letterlijk de geurtjes van de bio-industrie zodat je (volgens CDA-gedeputeerde Rüpp) niets meer ruikt. Dus geen strontlucht meer. We zien al die honderden varkens en duizenden kippen al niet en binnekort ruik je ze ook niet meer.

Zo wordt de bio-industrie onzichtbaar gemaakt, met steun van de provincie. Die betaalt zo mee aan de foute speklap en de foute kippenbout. Terwijl de biologische veehouderij, die niet vervuilend is, haar producten duurder moet verkopen omdat ze niet zoals de collega’s, de dieren op een kluitje in een schuur stopt. Ik heb het al eerder gezegd en zal het ook in de Staten blijven herhalen.

Als de luchtkwaliteit omhoog moet, dan betaalt de intensieve veehouderij dat maar zelf. De consument moet maar meer betalen voor het foute vlees, zo wordt het verschil tussen eerlijk en fout vanzelf minder. En zo wordt het gemakkelijker om voor het diervriendelijke alternatief te kiezen.

Geef een reactie