Kiezers bedankt!

Eén ding is zeker: ik heb het gehaald. Met 12 zetels in de Brabantse Staten zat ik minder op de wip dan ik vooraf had gedacht. Over voorkeurstemmen weet ik nog niets, maar nu wil ik iedereen alvast bedanken voor zijn of haar stem.

Ik heb van zoveel kanten gehoord dat ze op me zouden stemmen en dat heeft ontzettend goed gedaan!

Morgen begint het circus met de eerste fractievergadering en dan wordt er gesproken over de coalitieonderhandelingen. Dat wordt meteen spannend, want nu we zo duidelijk de tweede partij van Brabant zijn geworden zijn we ook een serieuze gesprekspartner. Wordt het CDA-SP (voor het eerst sinds tijden een tweepartijencoalitie)? Of wordt het paars met een rood randje zoals de PvdA suggereerde (SP-VVD-PvdA)? Of weer oppositie? Het hangt van alle partijen af, ook van onze eigen opstelling.

Mijn agenda vult zich nu snel. Vandaag naar de gemeente voor een gewaarmerkt afschrift gemeentelijke basisadministratie. Vrijdag fractievergadering en aansluitend kennismaking en uitleg over Provinciale Staten, griffie en ambtelijke organisatie. Daarna aanvaarding van de benoeming. Volgende week donderdag volgt dan de installatie met de eedaflegging. Daarna een reeks van bijeenkomsten waarvan ik nog niet weet of ik erbij moet zijn.

Tussendoor nog naar Rotterdam voor controle en naar Brussel voor de tweede vaccinatie en dan zit de agenda voorlopig vol genoeg.

This Post Has One Comment

  1. Het is gelukt !!! Gefeliciteerd !! Met jouw enorme enthousiasme ,wilskracht en gedrevenheid moet de SP heel wat kunnen bereiken !

    Geweldig nieuws .Was nog behoorlijk spannend gisteren.Dubbel op.En hoeveel zetels de SP kreeg en of jij erbij zou zitten.

    Liefs ,

    Berend en Monique van Donselaar

    Roos , Bob , Loes , Sjoerd , Ot , Joep , Jort

Geef een reactie