Hiv-vaccinatieproject: flut en futloos
2008

Flutgevoel, futloos, waarschijnlijk door de hogere viral load a.g.v. het stoppen met de hiv-remmers i.h.k.v. het hiv-vaccinatieproject.

Ik moet het wel netjes houden hier. Vandaar: flut. Zo voel ik me al dagen en vandaar dat er weinig tot niks uit mijn vingers kwam. Ik had ook te weinig puf om iets mee te maken, laat staan om iets te schrijven voor dit weblog. Vandaag kreeg ik in het Erasmus MC in Rotterdam dan de laatste uitslag van de virale lading (de uitslagen van CD4 die de weerstand meten had ik vorige week al telefonisch gekregen). Zie hier voor een eerder bericht hierover en hier over het Hiv-vaccinatieproject.

Hiv-vaccinatieproject: vage klachten

Nou heeft mijn lichamelijke en de daaraan gekoppelde mentale toestand van nu niets te maken met de uitslag van het bloed van twee weken geleden. Ik heb allemaal vage klachten, waardoor ik er niet gerust op ben. Was de virale lading vorige keer 83.000, nu was de verwachting dat die zou zijn gedaald (vanwege de stabilisering van de weerstand). Helaas hoorde ik vandaag dat de virale lading toch verder was gestegen naar 100.000. Een behoorlijk hoge waarde, die meteen weer de spanning terugbrengt. Ik voel me nu absoluut niet lekker en vandaag is er weer bloed geprikt in Rotterdam.

Wachten op nieuwe uitslagen

Nu is het dus weer wachten op een telefoontje uit Rotterdam aanstaande maandag. Zal de weerstand nog altijd stabiel zijn of is het wellicht gedaald? En misschien is mijn lichaam wel zo van slag omdat het alles aan het bevechten is en is de weerstand wel gestegen. Maandag dus meer, en meteen weer duidelijkheid of de pillen nog een tijdje in de kast blijven of niet. Het is voor mij wel weer zeven jaar terug in de tijd.

Maar er is nog hoop. “Fingers crossed”, zei de internist. Dus we blijven nog even positief (denken). Nog bedankt voor alle steun, dat doet echt goed.

This Post Has One Comment

  1. PPPFFFFF het blijft spannend…. Ik hoop zo op goed nieuws voor maandag.

    We blijven duimen !!

    Liefs ,Monique en de rest.

Geef een reactie