Hiv-vaccinatieproject: hemaferese & bijkomen
7 juni 2007

Voor het Hiv-vaccinatieproject naar Rotterdam vandaag. Ik dacht de laatste vervelende behandeling (een hemaferese), maar er volgt er nog één.

Hiv-vaccinatieproject: hemaferese

Uit voorzorg maar een ‘pammetje’ ingenomen. Daar gaan de aderen wat van open staan waardoor het bloed wat makkelijker stroomt en, niet onbelangrijk, ik zelf wat rustiger blijf. Wel zo handig als je ene halve dag aan een apparaat hangt die van de ene arm liters bloed afneemt en via de andere arm ontdaan van witte bloedcellen weer teruggeeft.

De vorige keer had ik blijkbaar verwachtingen gewekt en dus nu voor deze aardige verpleegsters Bossche bollen meegenomen. Dat ontlokte zuster Meriam de uitroep: “Dat wordt weer een dagje sassen!” Wat dus zoveel betekende als ‘schijt aan Sonja Bakker’. Altijd lachen met haar, zorgt voor de nodige ontspanning. Gelukkig ging alles veel sneller en gemakkelijker dan vorige keer waardoor we veel eerder op straat stonden.

hiv-vaccin Erasmus MC
Ron hemaferese leukoferese Erasmus MC hiv-vaccin

Zo konden we nog langs het partijkantoor om drukwerk af te halen voor de actie van onze fractie over de voorgenomen fusie van Essent en Nuon. Die bleken wel al gedrukt, maar nog niet gevouwen. Dan maar even bijgekletst met wat oude bekenden. En ook even langs de webmasters van de SP om ze te bedanken voor de vlotte omzetting van dit weblog. Nog wat tips meegekregen voor de vermelding op de provinciale SP-webstek. Gelukkig was Cees erbij, die onthoudt dit soort dingen.

Omdat we klaar waren terwijl de avondspits begon, hebben we in Rotterdam wat gegeten bij vegetarisch restaurant BlaBla. Ik ben geen reclameman, heb ook geen aandelen van BlaBla, maar dit is echt een aanrader. Nergens kun je zo lekker (en ook zo veel) vegetarisch eten als daar.

8 juni: dagje bijkomen

Vandaag een dagje geen commissie, maar bijkomen van de behandeling in het Erasmus MC gisteren en zorgen dat ik fit ben voor de SP-statenscholing van morgen. Gelukkig hebben we in de fractie goede afspraken gemaakt. Als het niet gaat of als de agenda het toelaat, dan hoef ik er niet altijd bij te zijn. Er stond maar één punt voor ‘mij’  op de agenda en die nam Spencer gelukkig over.

Geef een reactie