Emile Roemer bij SP-receptie

Emile Roemer voert het woord.

En dat was drie. Gisteravond was Emile Roemer in de Verkadefabriek de derde nieuwjaarsreceptie genoten, die van de SP dit keer.

Door een foutje was een grotere zaal dan besteld toegewezen waardoor het minder druk leek dan het was. Voorzitter Cecile Visscher van de Bossche SP-afdeling, sprak, evenals Tweede Kamerlid Emile Roemer. Het was gezellig en nuttig.

Ik ken nog heel wat Bossche SP-ers uit de tijd dat ik lid was van de gemeenteraad. Vooral de ‘Rosmalense tak’ weet het altijd gezellig laat te maken. Maar de Bosschenaren kunnen er ook wat van tegenwoordig. Zo ook gisteren. Cecile Visscher, bij de provincie onze fractiemedewerker, sprak de aanwezigen toe. Eén van de zaken die door alle verkiezingen wat in het nauw waren gekomen is het wijkwerk. Daar gaat het komend jaar weer hard aan getrokken worden. Daar ligt onze basis, aldus Cecile.

Voorzitter Cecile Visscher spreekt de aanwezigen toe.

Dat was ook de kern van de toespraak die Emile Roemer hield. Ons Tweede Kamerlid uit Boxmeer vertelde over zijn begintijd bij de SP. Als opmaat voor de recente ontwikkelingen. Door de grote groei van het afgelopen jaar hebben veel mensen zich bij de SP aangesloten die onze manier van werken niet kennen en zich daar ook niet altijd bij thuisvoelen. Maar, zo betoogde hij, als we die manier van werken overboord kieperen, dan worden we niets anders dan een gewone sociaal-democratische partij en voegen we niets toe. Het is dus zaak om aan de slag te gaan met scholing en ons gezicht overal te laten zien. Bij bedrijven, in de wijken, in het openbaar vervoer. En dus niet alleen op je kamer-, staten- of gemeenteraadszetel te blijven plakken.

Nuttig waren ook enkele gesprekjes die ik voerde, onder andere met de echtgenoot van gemeenteraadslid Ellen Pauel. Als advocaat-generaal bij justitie kon hij me het één en ander uitleggen over het doen van aangifte, wat te doen als de politie weigert aangifte op te nemen. Meer in het bijzonder als sprake is van discriminatie. Weer heel wat geleerd.

De foto’s zijn wederom van Stephan Savelberg, waarvoor dank!

This Post Has One Comment

  1. Ha boeloe,

    Bedankt dat je niet de prachtige “actiefoto’s” hebt gebruikt die je me liet zien!

    Groetjes, Cecile

Geef een reactie