Verkiezingen Cambodja: heet protest

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 139 x bekeken

Verkiezingen Cambodja: de Amerikaanse ambassade waarschuwde uit de buurt van protesten te blijven. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bracht geen advies uit. Ik ben toch even gaan kijken.

(Verkiezingen Cambodja: voor laatste nieuws volg mij op twitter of zie mijn twitterlijst /Cambodia. Meer over dit onderwerp, klik hier)

Protest jaar na verkiezingen Cambodja

De hoofdwegen naar Wat Botumpark waren afgezet, maar dankzij de inefficiënte politie ben ik via een zijstraat toch op de plek van bestemming gekomen. Het was bloedheet, de soldaten van de militaire politie zaten te puffen in de schaduw van een boom en onder een tentdoek.

Voorzichtigheid is geboden na het geweld enkele maanden geleden: de oproerpolitie schoot toen vier stakers. De internationale waarnemers en de pers niet werden niet ontzien. Maar de sfeer proevend, de hitte meetellend, schatte ik de kans dat het op dit moment uit de hand zou lopen klein in.

Niet alleen voor de demonstranten en de politie, ook voor mij was het heel erg heet. Snel wat foto’s genomen om de sfeer weer te geven:

Het album ‘Cambodia – 2013 Elections Protests’ is ook op Flickr te bekijken, klik hier.

De oppositieleiders Sam Rainsy en Kem Sokha hebben met hun volgelingen eerst gebeden bij het monument ter nagedachtenis van de granaataanval op een oppositiebijeenkomst in 1997.

Daarna zijn ze naar het hoofdkwartier van de CNRP gewandeld. Freedom Park was waarschijnlijk een te grote provocatie richting machthebbers. Onderweg sloten voorbijgangers zich aan.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.