Den Haag
Tja, dat krijg je (ik) ervan als je drie dagen op rij op pad bent en de laatste dag is een avondje stappen in Den Haag. Het was erg leuk, een keer wat anders dan Den Bosch of Rotterdam, maar in elk geval erg lang geleden dat ik zo laat op bed lag. Gevolg: twee dagen geen blog.

Ik kan er kort over zijn. De aanleiding was Basta, het Haagse COC-filiaal dat op donderdag een multi-culti-avond organiseert met voornamelijk Turkse, Arabische, Anitliaanse en Surinaamse muziek (ik vergeet wellicht een streek). Dat swingt dus de pan uit en ze weten daar dan ook publiek te trekken uit alle windstreken. Dat maakt het zo leuk. Jaren geleden ging ik regelmatig naar de Arabische disco van COC Amsterdam. Was ook al zo prachtig. Als er een echt dansnumer klonk, kwamen de heupkettingen met van die belletjes tevoorschijn en gingende heupen op en neer. Prachtig om te zien, vooralook hoe ontspannen en blij iedereen was.

En dat was donderdag in Den Haag ook zo. Alles door elkaar en alleen maar blije mensen, weer eens wat anders dan de zure praatjes van Wilders. Na afloop hebben we nog een afzakkertje genomen in het Pijpelaatje (ik hoop dat ik het goed onthouden heb), een tent waar alles en iedereen komt. Alle lagen en standen, alle kleuren, ho en he door elkaar. Ook leuk. Daar was ik uit mezelf nooi gekomen, het ligt tamelijk verscholen in een doolopend steegje aan het Noordeinde.

Vrijdag met de trein door een winterlandschap naar huis. En ja, dat hoort ook bij Nederland als het een paar graadjes onder nul is, dan bevriest er een wissel. Iedereen de trein uit in Utrecht (een andere trein kon wel verder rijden). Gelukkig moest ik in Utrecht overstappen, maar ik vraag me wel af hoe ze dat in Noorwegen of Zweden doen. Daar vriest het harder en vaker en daar rijden toch ook treinen. Of in Spanje, daar is het ‘s zomers heter dan hier en rijdt ook alles door. Of ben ik te negatief over ‘onze’ spoorwegen?

Geef een reactie