Pubers op Pride

Hoe een bericht over pubers op Amsterdam Pride een hetzerige sfeer teweegbrengt waardoor de burgemeester van Amsterdam het prima initiatief wil verbieden.

Danny’s Parade: pubers op een boot

Hoe dat allemaal kan in dit land?

Gert Hekma is hoogleraar Homostudies in Amsterdam en is er niet vies van af en toe een prikkelende stelling op te werpen. Om het maar eens netjes te zeggen. Hij houdt er eigenlijk nog al uitgesproken meningen op na.

Dat kan alleen maar goed zijn voor het publieke debat, maar tegenwoordig is praten over seksualiteit, zeker als anderen het koppelen aan een homo-evenement waar kinderen bij betrokken zijn, een gevaarlijke aangelegenheid.

Enkele uitspraken van Gert Hekma zijn in verband gebracht met het uitstekende initiatief van Danny Hoekzema en COC Nederland om jongeren onder de 16 jaar die al uit de kast zijn op een speciale boot mee te laten varen tijdens de botenparade bij Amsterdam Pride.

Gert Hekma doet in een interview met het blad van pedovereniging Martijn enkele pittige uitspraken (die hij inmiddels wel wat heeft genuanceerd). Hij zegt helemaal niets over de ‘kinderboot’. Er is een fijne hype ontstaan dankzij enkele media die de uitspraken van Hekma met het initiatief van Danny in verband hebben gebracht.

Voorzitter Frank van Dalen van COC Nederland mag nu op 8 februari burgemeester Cohen proberen te overtuigen van nut en noodzaak van Danny’s Parade. In een uitgebreide verklaring op hun webstek zet men nogmaals uiteen waarom men nog immer achter het initiatief staat. Ik zou zeggen: poot stijf houden. En als Cohen het verbied, gaan we met zijn allen demonstratief op een brug staan kijken naar de parade. Wat een preutse toestanden.

Ik vraag me af of de burgemeester wel eens heeft gezien hoeveel kinderen al die bijna blote borsten en  billen hebben bekeken tijdens het Zomercarnaval en de Dance Parade in Rotterdam? Is daar één kinderzieltje door bezoedeld?

Geef een reactie