Verkiezingen: roze kandidaat 15, lijst 5

Beste Rotterdamse lesbo’s, homo’s, bi’s, transgenders, queers en iedereen die zich hier tussendoor beweegt. Gay Rotterdam nodigde de roze kandidaten voor de verkiezingen van de gemeenteraden uit om jullie toe te spreken. Bij deze.

Verkiezingen Gemeenteraad Rotterdam

Voor trouwe blogvolgers is wat volgt oude koek, maar voor de jongere Rotterdamse (roze) kiezers ben ik nieuw.

Ik zal me eerst in het kort voorstellen: Ron van Zeeland, 48 jaar en getrouwd met een man, treedt ongeregeld op in een travestie-act, ben open over mijn hiv, al vanaf mijn 18e politiek actief alsook actief in de lhbt-beweging.

In Brabant geboren en woon nu voor de tweede keer in Rotterdam.

Zowel binnen het COC (lokaal, landelijk en internationaal) als in mijn politieke leven heb ik me altijd ingezet voor de roze zaak. Eerst vanuit de SP, maar in 2012 ben ik overgestapt naar GroenLinks. Naast de groene en sociale idealen past GroenLinks beter bij als het gaat over de vrijzinnigheid. Voor een groen, sociaal en vrij Rotterdam dus.

Bevrijdingsdebat
Bevrijdingsfestival ‘s-Hertogenbosch 2012

Niet op een verkiesbare plek

Ik sta niet direct op een verkiesbare plaats (plaats 15 van de stadslijst GroenLinks), maar iedereen die zich herkent in mijn manier van politiek bedrijven en mijn inzet voor de lhbt-beweging nodig ik van harte uit op me te stemmen.

Wil je meer over me weten, kijk dan rond op mijn weblog of volg me op twitter of op facebook.

Momenteel ben ik in Cambodja waar ik geld breng naar een noodfonds voor hiv-positieve homo’s en transgenders dat ik heb helpen oprichten. Meer info, zie de link in het bovenmenu van dit blog.

Succes bij het bepalen van je keuze,
Ron

Geef een reactie