Corona: crowdfunding; video-interview & -vergadering; fotoshoot achter glas.

De tweede week corona-quarantaine was niet saai: video-interview, video-vergadering en een fotoshoot op anderhalve meter afstand. En crowdfunding voor Chenla.

Corona: meer noodhulp

Ik stipte het al aan, de situatie in Cambodja (maar ook andere landen in de regio) verslechtert snel en rigoureus. Thailand is de corona-hotspot van de regio, maar ook het land waar veel arbeidsmigranten uit Myanmar, Laos en Cambodja werken. De grenzen gingen vorige week dicht, met tienduizenden mensen die niet naar huis konden, maar wel hun werk kwijt waren. En geen uitkering – want via een soort zzp-constructie aan het werk in Thailand. Lees meer hierover in The Diplomat.

Cambodja kent nog niet heel veel Covid-19-infecties, maar met die volksverhuizing weet je het maar nooit. Ondertussen grijpt het regime de angst wel aan om de noodtoestand af te kondigen. Niets dat men nu ook al niet kan doen, de premier hoeft maar iets af te kondigen en het gebeurt. De vrees is dus dat corona wordt misbruikt voor meer repressie.

Omdat de bodem van de schatkist al weer in zicht is, én omdat we bij Untenu toch ook graag projecten blijven steunen die LHBTI’s met hiv in Cambodja perspectief bieden, zijn we een crowfundactie gestart om geld op te halen voor een bakfiets voor Chenla.

Dan gaat dat geld niet ten koste van de noodhulp:

Thuiswerken en afstand houden

Ik keek dus tegen een enorme achterstand aan, maar het werk voor Untenu bleef ook maar komen, Voor Hello Gorgeous – een mooi vormgegeven glossy over hiv – ben ik afgelopen week geïnterviewd over het werk van Stichting Untenu in Cambodja. En vanwege corona, via een videogesprek. Ik vond het een fijn, inhoudelijk gesprek.

Twee dagen later kwam de fotograaf Marjolein Annegarn naar Rotterdam voor de fotosessie, die we geheel in stijl, grotendeels achter glas hebben gedaan.

Het resultaat was verrassend. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen: ook confronterend. Ik weet niet wat er aan me veranderd is na twee weken huisarrest. Mijn haar, de angst, geen idee. Maar voldoende mooie foto’s, en Marjolein was echt heel fijn om mee te werken.

In het zomernummer zien en lezen jullie het resultaat in Hello Gorgeous, gratis te verkrijgen bij de hiv-poli’s en in de gay horeca 9als die al weer open mag van de regering. Veiligheid boven alles!

Ook vorige week: onze eerste bestuursvergadering via een videoverbinding. Dat ging verrassend goed, wat mij betreft een stuk minder chaotisch dan een ‘echte’ vergadering. Al is het hoog nodig elkaar ook regelmatig in het echt te zien.

Lola Stays At Home

Lola probeert een mondkapje…

Geef een reactie