Carte Blanche in Eindhove

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 116 x bekeken
201105428_carteblanche_bar

Naar Woensel in Eindhoven voor een goed gesprek over cultuur. Lokatie: Carte Blanche, theater door en voor mensen met een verstandelijke beperking en nog veel meer.

Ik dien stevig bijgepraat te worden over kunst en cultuur, want consumeren is één, beleid beoordelen is twee. De naam van de lokatie is meer dan symbolisch: ik begin blanco aan mijn nieuwe woordvoerderschap. Gelukkig zitten we binnen de partij niet om mensen met een goed verhaal verlegen en dus ging ik graag in op de uitnodiging van Gerard Lammers om eens te komen praten.

201105428_carteblanche_deurposter

Dat deden we bij Carte Blanche en vooraf kreeg ik nog een rond- en inleiding door Liesbeth, één van de twee vaste krachten. Het gesprek met Gerard liep wat uit de hand, vooral omdat het interessant was wat hij te melden had. We moesten elkaar eerst leren kennen en elkaars nieren proeven. Stonden onze ideeën over cultuurbeleid niet te veel tegenover elkaar?

Dat bleek geenszins het geval. Ik heb nu al veel geleerd en ben leergierig naar huis gegaan, veel te laat dat wel. Niet lang na thuiskomst stroomde mijn e-postvakje vol met teksten. Gerard heeft wat huiswerk gestuurd. Ik ga hier inhoudelijk niet op het gesprek in. Hopelijk zal snel genoeg duidelijk worden welke kant ik met de Brabantse SP op wil als het gaat over o.a. BSCH2018, de Culturele Hoofdstad-nominatie.

We staan voor de uitdaging om dit geen elitair feestje te maken voor een select gezelschap stedelingen in Brabant. Gerard en ik hebben daar wel wat spannende ideeën over. Later meer, eerst wat leeswerk te doen.

201105428_carteblanche_kantine

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.