Cambodja: stakers gedood

Drie stakende textielarbeiders zijn in Cambodja door politiekogels gedood toen ze aan het demonstreren waren.

Cambodja: stakers gedood door politie

Blijkbaar heeft premier Hun Sen besloten dat het welletjes is met die protesten in Cambodja. Wat ik vanochtend lees is dat er minstens 3 demonstrerende textielarbeiders zijn gedood door politiekogels. Er zouden automatische geweren zijn gebruikt. Honderden demonstranten zijn gearresteerd. Textielarbeiders blokkeerden een weg, om zo hun eisen tot loonsverhoging kracht bij te zetten

Let wel ze verdienen nu ongeveer €70,- per maand voor het naaien van kleding en schoenen voor o.a. H&M en kregen €3,50 per maand extra aangeboden. Nog voordat het minimumloon werd verhoogd, hadden de huisbazen de huren al verhoogd met eenzelfde bedrag.

Ook leerkrachten gaan staken

Volgende week voegen waarschijnlijk de leerkrachten zich bij de stakers en komend weekeinde is er waarschijnlijk weer een grote demonstratie voor eerlijke verkiezingen en er zijn opnieuw gesprekken gepland tussen de oppositiepartij en de lang heersende partij van Hun Sen. Maar of het zin heeft, is de vraag. Ik ben benieuwd of het volk zich laat afschrikken door dit geweld. Ik ben bang van niet.

Geef een reactie