Avondje Oss


Willy Lourenssen (foto) was er speciaal voor uit Raalte gekomen: het overleg met de Osse SP-afdeling over Dolle Dinsdag. Hij woonde jarenlang boven ‘Ons Medisch Centrum’, de huisartsenpost van de SP. Hij heeft een lange geschiedenis binnen de partij.

Eerst hadden we een gesprek met Cor Strik van Fellini’s, die de Dolle Dinsdag organiseert (variant op Roze Maandag op Tilburgse kermis) . De dag werd met de jaren steeds uitgebreider van opzet en er kwam ook steeds meer inhoudelijke verbreding. Dat vraagt om een betere relatie met de gemeente en zodoende kwam hij via via bij mij terecht.

Ik schreef al eerder dat juist het contact met de afdelingen het roze netwerk zo leuk maakt. Je ontmoet interessante mensen en je hoort weer eens vanuit een andere invalshoek dingen uit de partij. Willy en ik waren er namens het roze netwerk, namens de gemeenteraadsfractie waren Jan van der Doelen en Tiny Manders aanwezig. Bij Jan thuis heb ik twintig jaar geleden het Osse COC-blaadje nog gestencild. Daar stond de SP-stencilmachine*.

Maar goed, we kwamen voor Dolle Dinsdag met een tweeledig doel. Cor Strik wilde de Osse politiek en het gemeentebestuur graag overtuigen van het belang van het integratiefeest. Dat is wel overgekomen denk ik. Jan en Tiny gaan hun best doen de wethouder van emancipatiezaken erbij te betrekken. Daarnaast zal het op de agenda van de gemeenteraad geplatst worden.

Deze week hoor ik ook of de SP-afdeling met ondersteuning van het roze netwerk aanwezig zal zijn op Dolle Dinsdag dit jaar. In Tilburg wordt het belang van Roze Maandag niet onderschat door het gemeentebestuur. Al was het alleen al vanwege de economische belangen die zo’n massa bezoekers vedrtegenwoordigt. Maar ook inhoudelijk. Het is enorm belangrijk dat het stadsbestuur laat zien dat ze ook achter de roze burgers staat. Wiet weet waar de Dolle Dinsdag toe gaat leiden. Er wordt al hardop gedroomd over een Roze Zaterdag in Oss.

* Voor de jonkies onder de lezers: een stencilmachine is een soort kopieerapparaat uit het stenen tijdperk dat vaak nog met de hand bediend moest worden. Dit vergde de nodige behendigheid. Het was een erg goedkope en snelle manier om pamfletten en dergelijke te produceren.  Zie ook: Bieslog over de stencilmachine.

Geef een reactie