AIN: alles oké in Erasmus MC

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 120 x bekeken

Nu weet ik hoe vrouwen zich voelen in die stoel. Voor het eerst besteeg ik de beugelstoel voor een anaal onderzoek naar AIN. Gelukkig krijg je meteen te horen hoe het zit. En alles zag er keurig uit.

AIN

Dat is dus mooi meegenomen. In reactie op de vraag van Helm: Het voordeel dat ik bij deze proef heb is dat ik nu preventief onderzocht wordt op anale kanker (klinkt ook niet echt lekker, maar goed) en dat ik bij ontdekking van het beginstadium ervan meteen behandeld wordt met een nieuwe methode die veel minder belastend is dan radiotherapie (bestraling). Deze vorm van kanker treft homomannen met hiv 80 tot 100 maal vaker dan de gemiddelde Nederlander. Normaalgesproken treft het 1 op de 1.000.000 mensen. Er is voor twee jaar geld om het onderzoek te financieren. Ik mag over een jaar dus nog eens op dé stoel.

Erasmus MC Rotterdam

Schreef ik vanochtend nog dat ik benieuwd was naar de bouwput bij CS, maar ik reisde via Rotterdam Alexander. Vanwege een metrostoring zag ik de bouwput zojuist dus tóch. Niks veranderd. Wel heb ik vandaag vanaf de tiende verdieping in een flat op de Müllerpier de skyline weer eens kunnen bewonderen. En weer was er een hoog gebouw bijgekomen. Blijft mooi om te zien.

Een vriend van me is vorig jaar van het centrum naar de Müllerpier verhuisd en het uitzicht is daar erg mooi. Geen idee of ook zoiets went. Ik ben weer helemaal op de hoogte van cultureel, homo en politiek Rotterdam. Omdat hij vanwege diverse bestuursfuncties op veel plekken komt krijg ik altijd veel informatie van binnenuit en dat is altijd weer leuk om te horen.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.