NIDA Rotterdam & het  Roze debat (3)

Het is oorverdovend stil van de kant van NIDA. Wel kreeg ik vandaag een ferme belediging voor mijn kiezen. Reden voor blog nr.3 over het Roze Debat.

Marokkaanse boot op Gay Pride

Helaas kan ik er morgen niet bij zijn, ik krijg twee neefjes te logeren. Zal wel een gruwel zijn in de ogen van een facebooker die vandaag los ging over de Marokkaanse boot op de Amsterdam Gay Pride dit jaar. Toen ik het moedig noemde dat mensen op deze boot meevaren zei hij letterlijk:

“Voor mij zijn het geen moedige mensen. Eigenlijk zijn het voor mij nog net geen mensen.”

En hij ging nog even door. Ik moest echt uit de buurt van zijn kinderen blijven. En meer doms. Maar mijnheer had wel gestudeerd en vond homo’s ‘zo intelligent’ (niet). De reden van dit al? Allah had het allemaal heel anders bedoeld. Anders zou de mensheid uitsterven, etc. etc.  Het ergste was wel de walging en het feit dat hij homo’s eigenlijk net geen mensen vond.

NIDA aanspreken

Het zal ongetwijfeld niet voor alle moslims gelden, ik kijk ook niet de moslims als groep aan op de belachelijke uitspraken van één van hen. Maar toch. Juist hierom is het belangrijk dat een zich progressief noemende moslimpartij niet wegduikt over dit onderwerp. En daarom blijf ik NIDA de kop zot zeuren. Laten zij aangeven waar ze staan.

Maar NIDA zwijgt in alle talen. E-mail wordt niet beantwoord en op mijn twitteroproepen reageren ze alleen maar geprikkeld. Alsof het feit dat het COC laks is geweest met de uitnodigingen hen wel goed uitkomt. Hen een reden geeft om verongelijkt te doen zonder op de inhoud in te gaan.

Heel erg jammer. Geluid van progressieve moslims is meer dan ooit nodig. NIDA wil zelf graag voor vol aangezien worden. Maar op deze manier lukt dat niet en ben ik er ook niet gerust op dat NIDA ook homo’s als onderdeel van de door hen (en mij) gevierde culturele diversiteit ziet. Daar kan geen mooie campagnefilm tegenop.

Zie ook deel 1 (klik hier) en deel 2 (klik hier) van dit feuilleton.

Toevoeging 2016: NIDA gaf acte de presence bij de herdenking van de massamoord in een gay club Orlando, VS.

Geef een reactie