Griep: soms zit het mee, soms niet

Gepubliceerd op 1 reactie 2 minuten leestijd 244 x bekeken

De laatste week in Bangkok was ik al hangerig, koortsig, maar paracetamol hield me op de been. De eerste week in Rotterdam kreeg manlief de griep. De griepepidemie hadden we in Azië dus niet overbrugd. Toen hij eenmaal beter was brak het bij mij door. Niks bijzonders allemaal, half Nederland lag immers op apengapen. Maar ondertussen schreef ik al zes weken niets op dit blog. Sinds dt weekeinde voel ik me beter en heb het werk voor Untenu weer opgepakt. Eindelijk!

Griep dus

Niet dat ik tijdens de griep-weken helemaal stilzat, maar het hielp wel dat ook in Cambodja zelf de zaak een beetje op haar gat lag: tijdens Khmer Nieuwjaar hebben mensen meestal wel andere zaken aan hun hoofd, het begin van het jaar is sowieso altijd rustig qua hulpaanvragen. Maar onze partnerorganisatie kampte ook nog eens met personele problemen. Dus wát ik deed, was meer ter voorbereiding van het drukke zomerseizoen dat voor ons ligt.

Het eerste evenement dat Untenu nu voor het derde opeenvolgende jaar initieert is AIDS Candlelight Memorial:

Voor degenen zonder Facebook, klik even op de webstek van Stichting Untenu voor alle informatie. En als u daar toch bent, kijk dan ook even bij onze vacatures, want vanwege het nakende vertrek van één van de bestuursleden zoeken we nog altijd versterking.

Werk aan de winkel

Eén van onze doelstellingen is:

Het versterken van toekomstige leiders in de LHBT- en hiv-gemeenschap in Cambodja door middel van scholing.

Wellicht zullen we hier wat meer aandacht aan moeten besteden. Want als de partnerorganisatie niet goed functioneert, dan kunnen wij hier wel inpakken, zij doen immers het veldwerk. Daar gaan we ons binnenkort over buigen als we ook enkele externe mensen met kennis op het terrein van LHBTI, hiv/aids en Cambodja/Zuidoost Azië uitnodigen om hierover hun licht te laten schijnen. 

Een andere zaak is het voorkomen dat mensen doodziek thuiskomen van plaatsen als Pattaya, waar men als sekswerker aan de slag is. Een ambitieuze klus en of het allemaal haalbaar is moet ook nog maar blijken. Maar alles begint bij het signaleren van een probleem. En de afgelopen jaren hebben we bij Untenu al meerdere mensen geholpen die met verschijnselen van aids terug naar Cambodja gingen na in Thailand als sekswerker te hebben gewerkt.

Dan zijn er nog plannen om onze beroemde Cambodjaanse regenboogsjaals via/in Den Bosch aan de man te brengen; we werken aan een eigen tent opdat we herkenbaar zijn op evenementen; en na AIDS Candlelight Memorial staan we in het kader van AIDS2018 (de Wereld-Aidsconferentie die dit jaar in Amsterdam plaatsvindt) met een aantal organisaties in juni op het Schouwburgplein en in juli op het Global Village in de Rai in Amsterdam (daarover later meer). Dit en nog veel meer staat ons de komende maanden te wachten.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
  • Ton de Coster
    6 mei 2018

    Werken voor Untenu: veelzijdig, uitdagend en zinvol!