AIDS2018 deze week

AIDS2018 deze week

Het grote AIDS2018-circus is geland in Amsterdam, het tweejaarlijkse mondiale aidscongres doet voor de tweede keer ons land aan. Ik word een beetje overdonderd door alle activiteiten waaraan ik mee kan doen. Ik weet niet hoe anderen het voor elkaar krijgen, maar mij vliegt het naar de strot en ik prijs me gelukkig dat ik niets moet maar alles mag.

Afgelopen week deden enkele activisten Rotterdam aan tijdens hun mars voor een aidsvrije wereld, zie hier het verslag van RTV Rijnmond.

En voor de liefhebbers: er zijn nog enkele plekken vrij in de bus aanstaande woensdag:

https://www.facebook.com/HIV010/posts/1994684500556310

ATLAS2018 @ AIDS2018

Speciale vermelding is op zijn plaats voor het prachtige werk dat is afgeleverd door de mensen van ATLAS2018. Vanmiddag opent dan eindelijk de grote tentoonstelling met foto- en videoportretten van mensen met hiv van over de hele wereld. Een prominente plek in hun campagne wordt ingenomen door Cambodja en daar ben ik zelf dan weer trots op. Want vorig jaar heb ik op verzoek er mede voor gezorgd dat de mensen van ATLAS2018 in een gespreid bedje aankwamen in Cambodja en meteen aan de slag konden.

Alle te interviewen mensen waren geregeld, de tolk, het hotel, de chauffeur. En mensen uit de lokale LHBTI-gemeenschap (waarvan één met hiv) werden goed betaald voor deze eenmalige klus. Mijn beloning bestond uit een mooie donatie aan Untenu.

Dus vanaf vandaag in de Beurs van Berlage, komt dat zien! En vergeet niet 22 juli naar NPO2 te kijken voor de documentaire, waarbij ook enkele mensen uit Cambodja aan bod komen. Of kijk de documentaire terug op NPOstart, klik hier.

Biechten & Zegeningen

En dan is er de primeur voor Nederland: de Zusters van de orde van Perpetuele Indulgentie zullen ter gelegenheid van AIDS2018 op diverse momenten volgende week hun diensten aanbieden Voor allen die willen biechten, bevrijd willen worden van stigmatiserende schuld en die universele vreugde willen uitdragen! Binnenkort kunt u De Zusters (Sister Divine Revelation en Zuster Clementia Maculanda) volgen op hun eigen Facebookpagina en nu al op twitter.. Lees op wikipedia meer over de achtergronden bij deze bijzondere zusterorde.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212745194054596

Hun eerste publieke optreden vindt morgen al plaats tijdens de Aids March, waar ze deelnemers goody bags uitdelen met daarin nuttige tips over PrEP, soa-testen en een recept voor een fijne quiche.

Geef een reactie