COC: pieken en dalen

COC: pieken en dalen

En dan was gisteren weer de eerste Algemene Ledenvergadering van COC Noordoost-Brabant dit jaar. Vreemde situatie: de vereniging draait als een tierelier, maar bestuursleden zijn niet te vinden. De voorzitter staat er nu alleen voor. Volgende afspraak over een maand.

COC Oss & Den Bosch

Maar er zijn gelukkkig goede ontwikkelingen en daar heb ik achter de schermen mijn steentje aan bijgedragen. Zo is het idee om de Osse en Bossche verantwoordelijke wethouders eens bij elkaar te brengen opgepikt en binnenkort praten zij samen met de lokale en landelijk COC-voorzitter over hoe het homo-emancipatiebeleid in beide steden wat meer op elkaar aan te laten sluiten.

Beide steden geven subsidie, maar stellen andere eisen, voor het COC als vrijwilligersorganisatie een lastige klus.

Brabantbreed krijgt de samenwerking langzaam vorm. Er is een stichting in oprichting (ik meen dat de werknam Brabant Roze  is) die de verschillende COC’s (voorlopig nog Tilburg, Bergen op Zoom en Den Bosch/Oss) kan faciliteren. Dit is min of meer een uitvloeisel van het symposium dat ik vorig jaar organiseerde. Het duurt soms even, maar dan heb je ook wat.

Over vier weken weer een ALV, om deelname aan het Brabantse project goed te keuren en uitgebreid te praten over de toekomststrategie van het COC in de regio.

Geef een reactie