Het lijkt wel of voor het kerstreces begint nog van alles gedaan moet worden. Het is in elk geval een geregel van jewelste de laatste dagen. Veel telefoontjes, mailtjes én een gesprek met het COC.

Het gesprek (heel toepasselijk in ‘Pink Lemmon’) ging onder andere over de mogelijkheden voor een roze emancipatiebeleid voor de provincie en over de gemeente ‘s-Hertogenbosch die de koplopersovereenkomst van minister Plasterk niet tekende.

Dat laatste is wel een gemiste kans. Extra rijksgeld dat besteed moet worden aan homo-emancipatie in een stad waar de homobeweging juist probeert hierover met het gemeentebestuur in gesprek te komen.

Voor wat de provincie betreft wordt het langzaamaan steeds concreter. Het zal nog wel even duren eer ik dat hier ook kan zijn. Er moet nog het nodige worden uitgezocht en geschreven. Zo’n gesprek is ook fijn om te kijken of je nog wel op de goede weg bent, even de klokken gelijk zetten.

Verder vanavond: nog een motie schrijven voor de Statenvergadering van vrijdag en liefst ook nog aan schriftelijke vragen werken.

This Post Has 2 Comments

  1. Treurig dat zo’n stad als Den Bosch dat niet doet. Maar is ze wel uitgenodigd door Plasterk?

    Als ze uitgenodigd door Plasterk zonder met het COC te overleggen nee zeggen tegen die koploper overeenkomst is dat een schande.

    Als zouden ze het ermee gemoeide extra geld gewoon doorschuiven aan het COC dan is dat al een beter aanzet tot homo beleid dan helemaal niets doen en subdisieaanvragen van het COC steeds maar weer traineren…

    Volgens mij heb ik je al eens verteld wat in gelderland aan homobeleid is (of beter mist). Mocht je in het Brabantse wel ideeën opdoen dan houd ik me aanbevolen.

  2. De gemeente is tot twee keer toe uitgenodigd en een uitnodiging voor een gesprek met het COC wordt nog in beraad gehouden…

Geef een reactie