LHBT-overleg met Onno Hoes

LHBT-overleg met Onno Hoes

Over Brabantse LHBT- en groene zaken had ik een tête à tête met Gedeputeerde Onno Hoes.

LHBT-beleid in Noord-Brabant?

Zoals beloofd kom ik nog terug op het overleg met Gedeputeerde Onno Hoes. Dit keer ging het niet alleen over groen, maar over de hele regenboog aan kleuren. Het nog niet bestaande emancipatiebeleid t.a.v. homo’s, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders.

Momenteel voer ik verkennende gesprekken met politici, ambtenaren en organisaties over een initiatiefvoorstel hierover, dat ik na de zomer in wil dienen. Aangezien Onno Hoes als lijsttrekker dezelfde vragen vanuit de homobeweging heeft beantwoord als ik, leek het me nuttig eens te peilen of de VVD mee wil denken hierover.

Overleg met Onno Hoes

Onno Hoes

Onno Hoes

Inmiddels is hij geen Statenlid meer maar Gedeputeerde, maar zoals zo vaak worden de homo’s op de verkiezingslijst (zo al aanwezig) belast met dit soort vragen. Het wordt dan ook pas echt interessant als de fracties zich erover uit moeten spreken.

Nu is Hoes op dit vlak ook niet de eerste de beste, hij was ooit nog bestuurslid van COC Nederland, dus affiniteit met het onderwerp is er altijd nog. De PvdA heeft ook al voorzichtig positief gereageerd en samen zou er een meerderheid moeten kunnen komen voor het voorstel.

This Post Has One Comment

  1. Spannend zo’n roze coalitie over de kleurgrenzen heen!

Geef een reactie