feest in de Boschveldstraat
Nog niet bijgekomen van zaterdag, konden we het toch niet laten om naar de koffie-ochtend te gaan van de familie van mijn moeders kant. Aan het einde ging het gesprek plots over de provinciepolitiek. Ik had min of meer beloofd om daarna even te gaan kijken bij de buurtfeesten in ’t Zand.

Over de koffie-ochtenden schreef ik hier al eerder. Vandaag zou de nieuwe uitgave van het familieblad klaar zijn, en alhoewel ik als redactielid natuurlijk precies weet wat erin staat, heb ik de tic om toch zo snel mogelijk een papieren exemplaar te willen zien. Dat terzijde. Ik weet niet of ik al eerder had gemeld dat ik uit een tamelijk rood nest kom. Op een enkele uitzondering na, stemmen de meeste familieleden die ik ken SP, PvdA of GroenLinks. Ik kan zo al 6 SP-leden opnoemen.

Provincie koopt personeel af (en hoe!)
Meestal boeit de provinciale politiek niet zo, maar er wordt natuurlijk wel wat meer op gelet nu ik in de Staten zit. Maar nu was het anders. Het was niemand ontgaan dat het Brabants Dagblad zaterdag onthulde dat de provincie haar personeel afkocht. Gelukkig kon ik melden dat in juni door de SP vragen waren gesteld in de statenvergadering. Niet dat Gedeputeerde Staten van zins waren om antwoord op die vragen te geven, maar gelukkig hebben we het Brabants Dagblad nog die met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) de provincie dwong om naar buiten te komen met de feiten. En die zijn schokkender dan ik had kunnen bedenken. Kon ik vanmorgen nog niet vertellen wat we eraan dachten te doen, zojuist kreeg ik bericht dat de SP samen met D66 het onderwerp op de eerstvolgende vergadering van Provinciale Staten wil agenderen.

Was ik al blij dat de aandacht afgeleid was van het volkslied, was Cees zo aardig om het even op te werpen. Ik denk niet dat mijn familie representatief is voor de rest van de bevolking. Hier laat ik het voor wat betreft dat onderwerp maar even bij.

’t Zand
Ik heb zelf jarenlang aan de Mayweg in ’t Zand gewoond. Deze wijk ligt tussen het treinstation en het centrum van Den Bosch in. De wijk bestaat uit vier delen die door verkeersaders worden gescheiden. Bij de ‘Sintstraten’ was vandaag een buurtfeest. Ik kom daar graag, het is een prettige mengeling van multicultureel, alternatief en een volksbuurt. En alles lijkt er gemoedelijk samen te gaan. Ik heb er enkele bekenden wonen en heb zelfs de indruk dat veel mensen die eerst rond de Mayweg woonden, na opkopen door projectontwikkelaars naar de Sintstraten zijn verhuisd.

grote bellen blazen

Echt druk was het nog niet, maar de feesten waren maar net begonnen. Wel grappig: ik zat met Cees aan een tafel toen ik achter me hoor zeggen “Oh, er is ook een statenlid”. Gelukkig hoef ik me geen illusies te maken, het was een actieve SP-er van de Bossche SP-afdeling. Het lag aan mijn geheugen dat ik hem niet direct herkende.

Steltlopers op het Sint Luciaplein

Erg leuk om wat oude bekenden te ontmoeten en de sfeer op te snuiven. Ik kan bijna niet wachten om terug te gaan naar mijn geboortestad!

Geef een reactie