Zomercarnaval met regenboog

Gepubliceerd op 2 reacties 2 minuten leestijd 1172 x bekeken

Zomercarnaval Rotterdam had dit jaar een extra roze randje: naast de gebruikelijke drag queens en queers, liep een groep mee onder de noemer Caribbean (LGBT) Pride en niet te vergeten de koningin van het Zomercarnaval die dit jaar uit de kast kwam.

Caribbean LGBT Pride

Zolang ik naar de grote parade kom kijken, zolang liepen er drag queens mee, al dan niet in jurk. Dit jaar was wel een heel bijzondere editie. Allereerst was daar de koningin van het Zomercarnaval -Whitney van Ommeren – die vanwege het afgelasten van de parade vorig jaar, nu nog steeds de titel van koningin mocht voeren.

Ze was aanwezig bij de vertoning van de documentaire One Kingdom, One Love, vorige week. En daar vertelde ze dat ze sinds een tijdje samen is met haar vriendin, en daar ook voor uit komt.

Máár, ook met uitstel van een jaar, liep en reed dit jaar voor het eerst een lhbt-groep mee onder de naam Caribbean Pride. Dit is mede een initiatief van The Hangout 010, een groep die zich inzet voor jonge lhbt’s in Rotterdam.

Ik heb de foto’s van Caribbean Pride in het album LGBTiQ geplaatst:

Foto-album LGBTiQ op www.flickr.com/ronvanzeeland

Zomercarnaval 2016

Eerst maar eens een muziekje. Dit was één van de twee Latijns-Amerikaanse dansgroepen met inheemse wortels. Heel andere muziek weer, en andere dans:

Queen 3Whitney van Ommeren, koningin van het Zomercarnaval 2015 én 2016

En meer muziek, maar dan meer traditioneel Caribisch:

En dan nu de foto’s:

Neem even de tijd, want hier staan alle foto’s van 2014 en 2016. Onderaan kan je navigeren naar de volgende pagina met foto’s. Of ga direct naar flickr, klik dan hier. Als ik nog wat tijd over heb ga ik de foto’s uit 2000 inscannen.

Caribbean Carnival is een foto-album op www.flickr.com/ronvanzeeland

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Commentaires
  • Ton de Coster
    1 augustus 2016

    Zomercarnaval is voor mij als Oeteldonker een anachronisme (de carnaval gaat immers vooraf aan de vastentijd, 40 dagen vóór Pasen), maar in de Cariben denken ze daar anders over.
    In elk geval is het een kleurrijk feest in een wereldstad.
    Hier zeggen wij “de Carnavál” en niet “het cárnaval”. Diversiteit, weet je…