Hiv-vaccinatieproject: verwarring over weerstand

Hiv-vaccinatieproject: verwarring over weerstand
hiv weerstand CD$

Stoppen met het hiv-vaccinatieproject, of toch niet? Veel hangt af van de weerstand. Op zoek naar informatie over de ondergrens.

Voor één buisje bloed naar Rotterdam

Vandaag ‘even’ op en neer naar Rotterdam voor één buisje bloed. Misverstanden alom. In het ziekenhuis bleek de verpleegkundige al naar de locatie Zalmhaven vertrokken. Ik kreeg een briefje voor de prikkamer en één buisje bloed verder was ik al klaar.

Omdat we na een klein half uur weer buiten stonden, besloten we op de Kop van Zuid bij Café Rotterdam wat warms te gaan drinken. Rotterdam was troosteloos somber, zwaar bewolkt vandaag. Dat geeft de stad wel dat melancholieke van de havenstad waar ik ook van houd. Zeker als je de schepen aan je voorbij ziet gaan. Op de bovenste foto zie je het Erasmus Medisch Centrum opdoemen achter een rij panden. Het mooie oude roomwitte gebouw op de linkerhoek is het Wereldmuseum.

2007: Rotterdam

Wereldmuseum met daarachter het Erasmus MC.

De onderste foto laat Café Rotterdam en de Cruiseterminal zien. Café Rotterdam had vergeleken bij het laatste bezoek, jaren geleden, een flinke metamorfose ondergaan. Het hoge gebouw rechts is het Wereld Haven Gebouw en de toren links is Montevideo, de hoogste woontoren van Nederland ontworpen door Francine Houben van Mecanoo.

2007: Rotterdam

Hiv-vaccinatieproject stopzetten om opportunistische infecties?

Wel een geluk dat ik de uitslag morgenmiddag telefonisch krijg. Dat is sneller dan normaal. Thuis -na een middagdut – heb ik de Hiv Vereniging gebeld om wat meer informatie te krijgen over weerstand, behandelcriteria etc. Het werd me wel duidelijk dat gezien de waarden zoals ik ze nu ken, ik rijp ben om weer te starten met de medicatie. Maar aangezien ik morgen al de uitslag van de CD4-cellen (= weerstand) krijg, laat ik de beslissing daarvan afhangen.

Het verhaal van de opportunistische infecties lag wat genuanceerder dan ik eerder las. De ene infectie kan al bij een weerstand onder de 350 CD4-cellen toeslaan en de andere pas onder de 50 CD4-cellen. Het was in elk geval goed om eens een andere deskundige mening te horen om zo morgen een goed afgewogen besluit te nemen of ik door wil gaan met het vaccinatieproject.