Witte de With

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 158 x bekeken

Op het scheiden van de markt nog net in het oude jaar Witte de With, Centrum voor Hedendaagse kunst bezocht. Een late ontdekking.

Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst

Elke week kom ik meermalen in de Witte de Withstraat, het Rotterdamse hipsterparadijs. En steeds zie ik mooie installaties in het Witte de With Centrum voor hedendaagse Kunst (WdW) hangen. En vreemd genoeg heb ik nooit de stap naar binnen gezet. Op de één of andere manier dacht ik dat het een privé-instituut was. Maar wat blijkt? Gewoon gratis toegankelijk met de Museumkaart. Die kaart hebben we niet voor niets aangeschaft, dus op oudjaarsdag nog net op tijd de expositie bekeken.

Witte de With Contemporary Art
klik op de afbeelding en je ziet bewegende beelden op flickr.com/ronvanzeeland

En nu kan ik wel de haren uit mijn hoofd trekken. Waarom loop ik al meer dan 20 jaar aan die mooie etalage voor hedendaags kunst voorbij? Daarom maar even wat reclame. De ruimte was groter dan ik van buitenaf dacht. WdW is gewaagder en loopt meer voorop dan andere musea. Werk van veel kunstenaars was er al te zien voordat ze doorbraken.

En dat maakt het WdW spannend. Echt een aanrader, zeker met de Museumkaart loop je zo naar binnen. De bewegende installaties hierboven en hieronder geven een impressie. Maar er zijn ook op het oog minder spetterende presentaties, maar zeker zo interessant.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.