Vandaag 1e commissie cultuur

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 84 x bekeken

Vandaag begint het echte werk weer, maar wel heel rustig aan. Voor mij betekent dat een nieuwe commissie (Cultuur & Samenleving) en een andere SP-collega, Ellen Pauel. Vanaf nu voer ik het woord over kunst, cultuur, sport, monumenten en leefbare dorpen.

En dat viel niet tegen. Eerst kregen we een presentatie van de verschillende beleidsterreinen waar de commissie zich mee bezig houdt. Hier werd een hele mooie presentatie gehouden (zie hier), de video in de presentatie zie je hieronder.

Ik heb samen met het CDA vragen gesteld over het akkoord met Omroep Brabant over de verspreiding per satelliet (met name voor de mensen in het buitengebied belangrijk) en met de VVD had ik eveneens geheel spontaan hetzelfde stuk uit de krant van vandaag aangehaald om vragen te stellen: de bezuinigingen bij de openbare bibliotheken. Alhoewel geen directe provinciale taak, vind ik dat we dit wel in het breder geheel moeten bezien (bezuinigingen cultuur en later weer voorzieningen optuigen i.h.k.v. Brabantstad Culturele Hoofdstad).

Er waren maar drie Statenleden uit de vorige periode in deze commissie, waaronder ik, dat maakt wel dat het allemaal minder nieuw is wat er op me afkomt. En een aantal ambtenaren kende ik al vanwege mijn activiteiten rond homo-emancipatie.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.