Winter in Phnom Penh

Gepubliceerd op 0 reacties 2 minuten leestijd 606 x bekeken

Merry Christmas - winter in Phnom PenhIk grapte over een witte kerst in de tropen, maar de winter in Phnom Penh heeft echt toegeslagen. Gelukkig maar want de vuilnisophalers staken.

Nood- & Studiefonds

Eigenlijk had ik hier al dagen iets willen schrijven over de ontwikkelingen bij het Nood- & Studiefonds voor Hiv-positieve LHBT’s in Cambodja. En wees a.u.b. gerust, zodra het kan is hier alles in twee talen te lezen. Maar nu zijn we meer gebaat bij rust.

Winter in Phnom Penh

Ik weet het, alles is relatief. En met 24 graden Celsius is het voor de meeste lezers nog altijd heerlijk. Maar de gemiddelde Cambodjaan klaagt steen en been en trekt een extra laagje of soms zelfs een trui aan. Ik geniet met volle teugen van het ‘frisse’ windje en kan eindelijk eens fietsen zonder binnen vijf minuten drijfnat te zijn.

Garbage in Phnom Penh

Bovenstaande foto is geen winters plaatje, maar het wel fijn dat het even geen 32 graden is. De vuilnisophalers staken en dus hoopt het afval zich op in de straten. Vreemd genoeg vinden de chauffeurs dat ze het zwaarder hebben dan de mannen en jongens die achter de vuilniswagen lopen, want die eisen een hoger salaris. Terwijl die andere gasten toch echt het zwaarste werk doen. En iets van $116,- per maand krijgen voor dit vieze en zware werk.

Want hoewel het vullis in Nederland kan stinken, het zijn rozenblaadjes vergeleken bij het afval dat een dag in de tropische hitte heeft liggen broeien.  En waar hetgeen nog een beetje geld waard is uitgehaald is.

Zwart-wit

Phnom Penh pagoda cat

Dan hadden we nog de vijf dagen lang elke dag een zwart-witfoto plaatsen. Ik heb het even laten versloffen omdat ik te druk was met andere zaken. Deze poes heb ik eerder gefotografeerd in het tempelcomplex Wat Botum Vathey (de Tempel van de lotusbloemen).

Dat was het wel weer voor vandaag. Ik ben in afwachting van nieuws, zodra het kan meld ik het hier.


Phnom Penh – Cambodia, fotoalbum op www.ronvanzeeland.nl/flickr.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.