Verkiezingen Cambodja : Relatieve rust

Gepubliceerd op 2 reacties 2 minuten leestijd 134 x bekeken

Verkiezingen Cambodja : relatieve rust na opening van het parlement door koning Sihamoni. Oppositie kondigt nieuwe demonstratie aan.

(Verkiezingen Cambodja: voor laatste nieuws volg mij op twitter of zie mijn twitterlijst /Cambodia. Meer over dit onderwerp, klik hier)

Verkiezingen Cambodja: koning opent parlement

National Assembly Phnom Penh

De koning heeft het parlement geopend met een fijne toespraak over respecteren van mensenrechten en zo. Maar wat stelt dat voor als dat parlement slechts die ene partij telt en de dag erna de premier die het land al 30 jaar met straffe hand regeert weer beëdigt. Dat laatste hebben we vandaag achter de rug.

Vandaar dat ik verwacht dat het wat rustiger zal worden. Of dat de reden is dat overheidspersoneel vandaag vrij is weet ik niet, en zelf weten de ambtenaren het ook niet want er zijn zoveel officiële vrije dagen dat je je wel eens afvraagt of het niet bewust is ingebouwd omdat er toch niet genoeg werk op al die ministeries is.

Nieuwe demonstratie oppositie?

De oppositie gaat dus nog steeds buitenparlementair te werk en heeft weer een nieuwe massademonstratie gepland, datum nog niet bekend. Maar ongetwijfeld gaan er ook vandaag weer mensen spontaan de straat op.

Ik las overigens dat de politie hier niet schiet met rubber kogels als ze niet hoeven te doden, maar met wat in het Engels marble of marbles wordt genoemd. Het zullen wel knikkers zijn. In ieder geval veel harder dan rubber.

Onderstaande foto’s zijn genomen vanaf de hoogste verdieping van Psah Sorya (bij de buitenlanders bekend als Sorya Mall):

Phnom Penh by nightPhnom Penh by nightPhnom Penh sunsetPhnom PenhSorya bus stationBoeung Kak
Wat PhnomPhnom PenhCentral Market Phnom PenhYejj Penh monumentWat Phnom by nightPrince on hunger strike
Green bee-eaterPagoda catDiamond Island Phnom PenhDiamond Island Phnom PenhDiamond Island Phnom PenhDiamond Island Phnom Penh
Diamond Island Phnom PenhNational Assembly Phnom PenhDiamond Island Phnom PenhDiamond Island Phnom PenhDiamond Bridge MemorialDiamond Bridge Memorial

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Commentaires
 • roel
  28 september 2013

  was de bediening nog steeds zo selectief ,,,( slecht) 🙂

  • Ron
   28 september 2013

   Bedoel je van dat Chinese restaurant op de bovenste verdieping van Sorya?
   Niks gegeten, alleen een uur op hun terras gestaan om foto’s te maken. Achteraf stonden ze te knipmessen toen we gingen.