Er komt voorlopig geen einde aan de UWV-soap. Deze week contact gezocht met de instantie en men bestond het te zeggen dat we de premie en de belasting die ze onterecht hadden ingehouden maar terug moesten halen bij de Belastingdienst. En als we nou eerder met die meneer hadden gebeld dan had hij wél het hele bedrag kunnen storten…

Ze zijn daar echt van de ratten besnuffeld. De brief die ik van ze kreeg als specificatie vermeldde niets van een bruto/netto-verhaal of van de mogelijkheid om dit terug te halen bij de Belastingdienst. Je moet zelf zo slim zijn om te zien dat het UWV niet het hele bedrag heeft terugbetaaled en vervolgens krijg je te horen dat je had kunnen bellen. Achteraf weten ze het in Heerlen mooi te vertellen.

Al met al ben ik onterecht door het UWV gekort op de WAO-uitkering, onder dreiging van incasso door de deurwaarder moest ik meteen terugbetalen. Toen duidelijk was dat niet ik, maar zíj een fout hadden gemaakt moest ik vervolgens 4 maanden wachten op mijn geld en toen het eenmaal kwam bleek het UWV belasting en premie te hebben ingehouden op het bedrag.

Dat duurt nog minstens 4 maanden voor de belastingaangifte verwerkt is. Dus op een deel van het onterecht gekorte geldbedrag mag ik een jaar wachten. Ik heb nog een partner die werkt, maar je moet er niet aan denken als je afhankelijk bent van die lui.

Grrr…!

This Post Has One Comment

  1. Wat heb ik goed gedaan, en wat deed jij verkeerd Ron? Ruim 1 jaar kreeg ik te veel w.a.o geld. Ik melde dit bij het uwv toen was dat nog GAK. Nee hoor het klopt en ik moest me niet druk maken. December een brief in de bus of ik even 2100 euro wilde terug betalen. Ik kon met brieven aantonen dat zij de fout hadden gemaakt en dat ik het mooie en steeds melde elke maand echter ook ik kreeg geen gehoor. Ik ben in bezwaar gegaan en ik hoefde het niet terug te betalen. Dit was voor ons gezin een opluchting…

    Nee u doet het goed echter het UWV doet het minder goed zullen we maar denken !!

    Sterkte met de Klucht UWV

Geef een reactie