Weinig te beleven de laatste dagen, zeker provinciaal politiek gezien. In de krant genoeg om over te schrijven, maar even geen inpiratie gehad. Morgen weer fractievergadering, waar onder andere de nieuwe bijbaan van commissaris der koningin Maij-Weggen aan de orde komt.

En natuurlijk de statenvergadering van volgende week. Ik zal met een standpunt over de ontgrondingen op de proppen moeten komen. Daarover later meer. En ik sta in het verslag…

Bij de post zat zoals bijna elke dag een envelope van de provincie. Er zat een antwoordenvelope bij en mijn oog viel meteen op een los velletje (pagina 79) met een stuk verslag waar mijn naam geel gemarkeerd was. Tevergeefs zocht ik naar de rest van het verslag. Toen vond ik een brief van de griffie met daarop de historische woorden: (…) Het uittreksel bestaat uit alle opmerkingen die u tijdens deze Statenvergadering hebt gemaakt. (…)  En wat had ik dan gezegd die vergadering? Hou je vast: “Voor”. Als ik opmerkingen had ten aanzien van het door mij gesprokene, dan kon ik die erbij zetten en binnen veertien dagen in de antwoordenvelope retour zenden. Nou snap ik waarom het zo lang duurt voor een verslag ter goedkeuring voorgelegd wordt aan de Staten.

Heb ik nu mijn maiden speech al gehad? Of toch volgende week, wanneer het over de ontgrondingen gaat?

This Post Has One Comment

Geef een reactie