Overeenkomst Untenu-BC getekend!

Gepubliceerd op 1 reactie 2 minuten leestijd 489 x bekeken

Terwijl ik achter de schermen al weken bezig was – maar hier niks mocht melden – kan ik op mijn laatste dag in Phnom Penh zeggen dat het gelukt is: namens Untenu heb ik gisteren de samenwerkingsovereenkomst getekend met Bandanh Chaktomok. Tussen de bedrijven door help ik de mensen van Atlas2018 op weg hier. En ondertussen speelt geheel onverwachts mijn heup op, da’s wat minder.

Untenu & BC Network

Het afgelopen jaar werkten we al met BC Network (Bandanh Chaktomok – National MSM & TG Network Cambodia). Voor Untenu deden ze veruit de meeste zaken. En dat deden ze goed. Natuurlijk haperde er wel eens wat. Maar dat lag deels aan het feit dat je elkaar enkel via Facebook en e-mail ‘spreekt’, en deels zijn er culturele verschillen.

Zo mag een monnik geen geld aannemen voor bewezen diensten bij een uitvaart. Laat staan dat je een bonnetje mag vragen. En dan zeur ik om de bonnetjes en dan weet men zich geen raad met mij. Dát werd pas duidelijk toen we elkaar zagen. Zie hier het belang van echt contact.

En dan dr. Vic, hij was er bij de eerste dag dat ik hier was. Hij ging naar Battambang toen we daar de eerst de kiem legden voor deze overeenkomst. En hij was er gisteren bij toen we tekenden (de foto’s van de ondertekening zijn door hem gemaakt). Geloof maar dat hij achter de schermen bij beide partijen zijn best heeft gedaan om het ons gemakkelijker te maken bij elkaar te komen. Daarom ook hier een welgemeend dankjewel voor hem.

20170223-dr-Vic-Salas-WEB

Meer dan noodhulp

We gaan nu werken om een volgende stap te zetten. En de eerste stap wordt deze zomer wellicht al gezet: we gaan een korte opleiding mede mogelijk maken. Hier kan een zestal of meer LHBTI’s vaardigheden leren als kapper en visagist. Dat is de stap die we al lang wilden zetten en die dankzij het BC Network ook een reeële mogelijkheid wordt.

Untenu BC

Daarnaast heb ik een ander plan in de week gelegd bij een Nederlandse ondernemer. Om te bekijken of we in de toekomst betaalde stageplekken kunnen aanbieden, zal Untenu op zoek gaan naar fondsen t.b.v. de opleiding en kosten voor kleding en voedsel. Maar dat is ng wat verder weg.

Atlas2018

En dan nog iets waar ik de nodige uren heb ingestoken, dat is Atlas2018.org. Ik was aan hen gekoppeld omdat ze in maart hier komen filmen en fotograferen voor een project tijdens de Wereld Aids Conferentie die in 2018 in Amsterdam plaatsvindt. Klik maar even op de link hierboven, waar al wat eerdere reportages te bewonderen zijn.

Nu de koffer pakken en afscheid nemen. Veel te vroeg, maar in ieder geval zie ik mijn lief morgen weer.

Ook een bijdrage leveren?

Dat gaat heel gemakkelijk. Klik op het plaatje hieronder en kies bedrag, project en betaalmethode. Je kan een algemene gift doen, of opleidingsprojecten steunen, of noodhulp.

Untenu

Nieuwsbrief

[wysija_form id=”1″]

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
  • Marc
    14 maart 2017

    Mooi resultaat! Gefeliciteerd!