Untenu aan de slag
Bestuur en Raad van Advies van Stichting Untenu voor het eerst in gezamenlijke vergadering bijeen op vrijdag 12 februari 2016 in Rotterdam.

Na een intensieve voorbereidingstijd kan Untenu aan de slag. De stichting staat in de rails, alle formaliteiten zijn afgerond en ik vertrek binnenkort naar Cambodja met een goedgekeurd werkplan en begroting.

Abonneer je op een nieuwsbrief:

Untenu aan de slag

De afgelopen maanden waren we erg op ons zelf gericht en daar hadden we alle reden toe. We willen als stichting immers alles goed op orde hebben, en hoe klein de stichting ook mag zijn, de voorgeschreven werkzaamheden zijn er evenzogoed.

Zo moest er nog een Huishoudelijk Reglement (HhR) komen die de taken en bevoegdheden van de Raad van Advies (RvA) regelde. Eerder konden de leden van de RvA niet worden benoemd. De kandidaat-leden stonden natuurlijk al klaar en die zijn intensief betrokken bij de totstandkoming van het HhR. Vorige maand kon het bestuur het HhR dan ook vaststellen en de leden van de RvA benoemen. Op deze manier konden de eveneens al voorbereide stukken meteen doorgestuurd worden ter advisering.

En gisteren hebben we één en ander bevestigd door ondertekening van het HhR door de kersverse voorzitter van de RvA Ton de Coster, de secretaris van het stichtingsbestuur Tony Ramsodit en ondergetekende als voorzitter van de stichting. De aanbevelingen bij het Financieel Jaarverslag 2015 en het Werkplan & Begroting 2016 waren kort en bondig, waarna het bestuur ze kon aftikken. Kortom, Stichting Untenu kan aan de slag! En ik kan met een plan en begroting naar Cambodja. En niet te vergeten met visitekaartjes. Nu maar hopen dat de Cambodjaanse telefoonboer woord houdt en mij mijn nummer teruggeeft.

Nederland en Cambodja

Het hoofddoel van Stichting Untenu is natuurlijk LHBT’s met hiv in Cambodja bijstaan door middel van noodhulp of scholing. Maar ook hier moeten we aan de slag om onze naamsbekendheid te vergroten en fondsen te werven. Want zonder geld richten we in Cambodja niets uit. Meer weten over hoe u Untenu kunt steunen? Klik dan op deze link. We bekijken nu op welke manier we aandacht voor ons werk kunnen genereren rond Aids Memorial Day in mei.

AidsCare-logo-ondertitel

This Post Has 5 Comments

 1. Gefeliciteerd! En veel succes.

 2. Daar gaan we dan! Zes man sterk: Ron, Tony en Willy in het bestuur en Simon, Herman en ik in de Raad van Advies. Samen als Untenu (Regenboog) aan de slag voor onze broeders en zusters in nood in Cambodja. Het initiatief van pionier
  Ron van Zeeland wordt steeds sterker gesteund. En dat zo vlak voor Valentijnsdag, mooi hè? Hoera!

 3. Hoi Ron leuk even een bericht van je te zien , het ziet er goed uit allemaal.
  Bij jouw is de temperatuur iets beter denk ik .
  Kan je het alleemaal redden zo ander horen we graag.
  Simon

  1. Het is erg heet Simon, dus tempo aanpassen en niet fietsen tussen 11-15 uur.
   Verder even spannend wat er met mijn vader gebeurt vandaag.
   Maar ik red me wel, blijf het hier maar volgen 😉

Geef een reactie