De plannen van de gemeente Deurne om de Spoorzone te herinrichten zijn voorlopig gestrand bij de Raad van State. Inhoudelijk is de zaak niet eens behandeld, op procedurefouten van de provincie zijn de plannen vooralsnog afgekeurd.

Een jaar verder en nog niets opgeschoten. Niet handig van de provincie om je inwoners de vereiste stukken ter inzage te geven. Dan kan je zoiets gebeuren (van ed.nl):

‘Spoorzone’ Deurne niet goedgekeurd

DEURNE Het zal nog wel even duren voordat Deurne kan beginnen met het herinrichten van de Spoorzone.

Want de Raad van State geeft geen goedkeuring aan het bestemmingsplan dat die herinrichting mogelijk moet maken, zo is deze week bekend gemaakt. De twaalf bezwaarmakers uit Deurne hebben gelijk gekregen en het gemeentebestuur moet opnieuw beginnen.

Overigens is bij de Raad van State niet inhoudelijk op het plan ingegaan. De zaak is voor Deurne stukgelopen op het feit dat een aantal rapporten niet ter inzage heeft gelegen in de periode dat het bestemmingsplan door burgers bekeken kon worden.

De uitspraak is al afgeopen woensdag gedaan door de Raad van State, maar ik had een beetje achterstand opgelopen met de elektronische post. Dit las ik dus net (bijna een week te laat) van de raad van State:

Bestemmingsplan ‘Spoorzone’ van de gemeente Deurne

Uitspraak over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord Brabant van het bestemmingsplan ‘Spoorzone’ van de gemeente Deurne. Het plan maakt de herstructurering van de oudere bedrijventerreinen in Deurne mogelijk. Het gebied van ongeveer 41 hectare ligt aan beide kanten van de spoorlijn Eindhoven-Venlo, tussen de Binderendreef en de Stadhoudersweg/Liesselseweg. De Boerenbond Deurne en een groot aantal inwoners van de gemeente zijn het niet eens met het bestemmingsplan en zijn tegen de goedkeuring daarvan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vinden vooral dat het provinciebestuur alle relevante stukken bij het bestemmingsplan, zoals onderzoeksrapporten, op de juiste wijze ter inzage had moeten leggen. De zaak is op 27 april jl. op zitting behandeld.

De gehele uitspraak is hier te lezen.

This Post Has 2 Comments

  1. De Spoorzone, is dat niet het gebied in Deurne aan het station ?? Ja toch daar wordt alles gedoogd en alles mag. Als de FIOT en andere eens ze werk deden zaten de bewoners er nu netjes bij. Ook andere organisaties gaan nu actie ondernemen na het aan horen van een aantal bewoners aan de Spoorzone.

    Wordt wellicht vervolgd

  2. Beter goed gepikt dan slecht gejat!! Op de weblog van Henk kerkers(CDA) staat een heel stuk over de uitkomst van de Uitspraak van de Raad van State. ‘Zie hier voor de link’.

    De heer kerkers gaat in op het verzoek van het 2de kamerlid Ruud van Heugten (cda) Ik was pas ook in den haag maar dan op verzoek van een 2de kamerlid van de SP en een tweede ronde volgt.

    Gr jack

Geef een reactie