Alhoewel de vragen van de SP in de Bossche gemeenteraad al lang zijn beantwoord, wacht ik nog steeds op de vragen die ik heb gesteld aan Gedeputeerde Staten (zie hier). Ondertussen zaten bewoners niet stil en is in overleg het plan bijgesteld.

StadsAa

Er komen meer bomen in de buurt en de restauratie van het Ravelijn wordt vooralsnog beperkt tot de trap die in goede staat is teruggevonden. Er komt dus voorlopig geen bouwwerk op de oever voor onze deuren dat boven het maaiveld uitkomt. Mochten die plannen ooit weer boven tafel komen dan zal de gemeente de bewoners pro-actief benaderen. De ambtenaren hadden zelfs oren naar de alternatieven die een architect voor de omwonenden had getekend.

De tufstenen oever aan de overkant (ons uitzicht en nu nog natuurlijke oever), wordt anders ingericht. Er komt een soort stalen net met stenen waartussen planten kunnen groeien.

Weliswaar omdat het goedkoper is, maar voor ons belangrijk, want groener en ecologisch wat meer verantwoord. Ook komen er in de Aa aan de overkant (op plaatje rechts) zogenaamde vooreilandjes te liggen. Dit wordt een plas-dras-zône.

De bewoners hebben de bezwaren ingetrokken omdat is toegezegd dat volgend jaar in overleg met de bewoners wordt bezien hoe het gebied verder wordt ingericht.

Dit is pure winst. Zo hoort het: een gemeente die serieus rekening houdt met bezwaren van omwonenden. Het plan bleek dus niet in beton gegoten. Nu nog de antwoorden van het provinciebestuur afwachten, ik heb al gevraagd waar ze blijven.

PS: Ik kreeg einde middag te horen dat Gedeputeerde Staten vragen 5 oktober behandelen.

Geef een reactie