SP-fractievergadering

Vanochtend bij een korte maar krachtige SP-fractievergadering op het provinciehuis geweest. Een uitgedunde fractie.

Minder dan de helft van het SP-smaldeel was bij aanvang aanwezig. Later druppelden er nog wat binnen. Spencer Zeegers zat voor omdat Nico Heijmans een belangrijke besloten commissievergadering had. Het provinciehuis stond er triestig bij en buiten leek wel een SP-vlag te wapperen.

Dat bleek de Tunesische vlag te zijn. Met een beetje goeie wil lijkt hij op onze tomaat. Er zal wel een handelsdelegatie aanwezig zijn geweest, vermoed ik.

Tunesische vlag

Maar terug naar de fractievergadering. Er is gesproken over de Eindhovense Ruit. Met het milieubelang is het soms lastig in de fractie. Het is ‘mijn’ portefeuille, maar een andere commissie beslist er vaak over, zo ook over de ruit (randweg). Als ik mijn mond er niet over open doe, bestaat het gevaar dat verkeer en ruimtelijke ordening de overhand hebben. Binnenkort is er weer een SP-bijeenkomst over de randweg en dan ben ik ook uitgenodigd. Het is natuurlijk niet zo dat milieu-argumenten altijd de doorslag geven, en de collega’s demken er ook wel aan, maar ik word er graag bij betrokken.

De schriftelijke vragen passeerden de revue, en het bleek wel nuttig om in geval van succes, dit ook proberen op te eisen. Dat had bijvoorbeeld gekund toen gedeputeerde Cora Steffens in BN/De Stem vertelde dat ze met de directie van BASF en met de Vlaamse overheid ging praten. Precies wat ik (onder andere) een dag ervoor gevraagd had. 

De avond over de intensieve veehouderij is besproken. Een paar deskundigen heeft afgezegd. Maar er blijft toch een mooi programma over. Diverse politieke partijen geven acte de presence. Vandaag hoorde ik dat onder druk van SP-acties en een succesvolle vergelijkbare avond in Limburg de komst van een megastal onzeker is geworden.  

En natuurlijk hebben we de agenda van de vergadering van Provinciale Staten besproken. Volgende week vrijdag (en bij ontbrkende puf, zaterdag) uitgebreid verslag van de laatste vergadering voor het kerstreces. Ik mag in elk geval voor het eerst het woord voeren. En wel over de ontgrondingen. Ik ga bij de andere partijen te raden om te kijken of ik steun kan krijgen op enkele aanpassingen. In de wandelgang heb ik Annegien Wijnands al aan kunnen spreken. Voor ons is het allebei nieuw terrein, gelukkig heb ik in de commissie één en ander al voor kunnen bereiden. Inmiddels heb ik de antwoorden op mijn vragen binnen (die gedeputeerde Hoes niet direct kon beantwoorden).

Na afloop samen gegeten en nog wat nagekletst met een paar collega’s. Gelukkig kunnen we het over het algemeen erg goed met elkaar vinden in de fractie. En dat is ook belangrijk.

Hieronder nog een plaatje uit de oude doos. Ik kreeg commentaar dat ik wel de foto van Nico plaatste, maar de foto waarop ik de vouwmobiel van Gonny naar buiten rijd, niet. Ik heb ze nog eens goed bekeken, maar aan het einde van een vergadering vind ik mezelf er altijd zo half-comateus uitzien. Maar vooruit dan, deze kan nog wel dacht ik.

Ronmobiel

Geef een reactie