Terwijl ik de sollicitatiebrieven voor een onafhankelijk voorzitter van een deelcommissie van de commissie Beleidsevaluatie doorworstel, luister ik naar de behandeling in de Eerste Kamer (Senaat) over adoptie door homoparen en wederzijdse erkenning van kinderen binnen homorelaties.

Klik hier voor de (nogal blikkerige) directe uitzending van het debat. Het gaat heel beschaafd allemaal, maar wel jammer dat niet zoals bij de Tweede Kamer alles via webcams te horen én te zien is.

En hier is meer te lezen over de momenteel behandelde onderwerpen.

sollicitatiebrieven
Ik worstel me nu dus door 59 sollicitatiebrieven heen. Voor het eerst mag ik zoiets doen. Helaas kan ik me zelden ergens gemakkelijk van afmaken en zo lees ik alle brieven en cv’s – al kan ik wel snel en diagonaal lezen. Ik hoor wel eens van dit soort procedures dat de eerste selectie nogal vreemd kan lopen. Eerst heb ik eerst een grove selectie gemaakt en daarna kwam eigenlijk het moeilijkste werk: het wegen van de kandidaten die door de eerste selectie waren.

Opvallend is dat er veel mannen van rond de zestig jaar tussen zitten. Gelukkig kwamen er aardig wat vrouwen door mijn eerste selectie heen en heb ik uiteindelijk een sekse-evenwichtige top 6 in kunnen leveren.

Trouwens vreemd om te lezen dat veel mensen in hun cv melden getrouwd te zijn en de naam van partner en kinderen vermelden. Dat neem ik toch echt niet mee in mijn weging. Relatief veel partijtijgers en -tijgerinnen die solliciteren, ik vind het meestal geen pré, om het voorzichtig uit te drukken.

Maar goed, ik ben er eventjes zoet mee geweest. Morgen nog meer leeswerk: de begroting voor de commissie Ruimte & Milieu van aanstaande vrijdag.

This Post Has One Comment

  1. Ha Ron!
    Die wet over adoptie voor homoparen en wederzijdse erkenning binnen homo- en lesbische stellen is er door hoor. Dat wil zeggen: over twee weken is de stemming, maar die kan geen verrassingen meer opleveren.
    Uiteraard stemt de SP voor, alhoewel er veel kritiek is op de wet. Volgens Nanneke Quik die heel lang kinderrechter is geweest is het hele familierecht een rotzooitje, en wordt er met deze wet weer gewoon wat tegenaan geplakt dat de onduidelijkheid vaak alleen maar groter maakt. Om een voorbeeld te geven (als ik het snap) als je de tweede moeder hun kind laat erkennen heb je twee ouders met een ‘afstammingslijn’, maar dan is er ook nog zoiets als een mogelijke biologische vader, en dan zou een kind van drie ouders ‘afstammen’. We zitten dus met een klont oude en nieuwe begrippen door elkaar heen. Ook maken we nu het aantal potentiële ouders dat een buitenlands kind zouden willen adopteren groter, terwijl we tegelijk nou juist de richting opgaan om buitenlandse adoptie te verminderen en kinderen meer in hun eigen omgeving te laten – ook omdat je niet zo frisse praktijken krijgt als kinderen voor veel geld worden gekocht bij arme ouders. Wat dat betreft is de wet een beetje symboolpolitiek, zei Nanneke, want je kunt homo-ouders wat leeftijd wel gelijk trekken aan hetero’s maar het is niet meer dan een gebaar want er is geen aanbod aan adoptiekinderen.
    Nou ja, de wet is er (bijna) door, maar het laatste woord over de uitvoerbaarheid is nog niet gesproken.

    Groet!

Geef een reactie