Eigenlijk hebben we reces, maar er ligt nog genoeg werk te wachten. En ik heb deze week nog wat verplichtingen, zoals het roze SP-netwerk in Utrecht, naar het ziekenhuis in Rotterdam. Vandaag stond in het teken van de vergadering van PS van afgelopen vrijdag en overleg over moties en amendementen in de Tweede Kamer.

Schrijfwerk

Mijn agenda was leeg, maar mijn dag was gevuld. Allereerst had ik mij voorgenomen om twee verslagjes te schrijven voor de webstek van de SP Brabant. Eentje over het aangenomen amendement (ontgrondingen) en eentje over het optreden van Nico Heijmans in de zaak van de afvloeiingsregelingen. Ik had al vaker wat opmerkingen gemaakt over de Brabantse SP-pagina. Er komt zo weinig nieuws op, en dat is mede afhankelijk van de statenleden zelf. Aankondigingen en schriftelijke vragen worden altijd geplaatst, maar als er iets belangrijks gebeurt in Provinciale Staten zelf, schrijft er achteraf nooit iemand iets over. ‘Druk, druk, druk’ is meestal de reden.

Maar nazorg is minstens zo belangrijk dan de voorbereiding en het werk zelf. Ik heb dit blog als podium, maar de webstek moet ook gevuld met nieuws. Omdat Nico het drukker heeft dan ik, heb ik vandaag ook voor/over hem een stukje geschreven. Hoe kort ze ook zijn, er gaat altijd meer tijd inzitten dan je denkt. Ik kon eindelijk ook op mijn schoot-pc over de foto’s beschikken door het aansluiten van een externe harde schijf en met dank aan blue tooth. Daarmee kon ik om te beginnen de foto’s die ik in Diessen maakte op het juiste formaat voor mijn weblog zetten. En morgen aan Cees vragen hoe ik die in een diashow zet.

Homo-lobbywerk

Nathalie de RooijToen werd ik tussen de middag gebeld door een medewerker van COC Nederland. Of ik enkele moties en amendementen die morgen in de Tweede Kamer aan de orde komen onder de aandacht van onze geachte afgevaardigde te brengen. Dat is Nathalie de Rooij, die sinds kort woordvoerder homo-emancipatie is voor de SP in de Tweede Kamer. En nu bewijst zich het nut van ons roze netwerk binnen de SP. Want de lijnen zijn kort, ik hoef me niet meer langs telefonistes of fractiemedewerkers te wurmen. Hup, direct toegang tot het Kamerlid. 

Ondanks de drukte i.v.m. de ‘parlementaire enquete onderwijs’ had ze de moties en amendementen al voorbij zien komen. Jammer dat één amendement, dat beoogt geld weg te halen bij het beroepsonderwijs om het te besteden aan een goedwerkend project, een eigen SP-amendement in de wielen rijdt. Waarschijnlijk steunen we dat dus niet, maar over de andere zaken waren we het snel eens.

Geef een reactie