Roze SP-netwerk weer bijgewoond

Roze SP-netwerk weer bijgewoond

Eindelijk tijd om nog wat te schrijven over de bijeenkomst van het Roze SP-netwerk afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Stopera.

Roze SP

We waren maar met vijven, het blijft lastig met dit soort extra bijeenkomsten. De laatste tijd hadden zich veel nieuwe belangstellenden aangemeld. Maar de bijeenkomsten kennen geen vaste frequentie (we willen geen vergaderclub zijn) en iedereen is al druk met binnen- en buitenparlementair werk.

Ook voor mij geldt dan dat ik nogal eens afhaak omdat ik de dag ervoor een zware statendag heb gehad. Dat was ook nu zo, maar ik wilde er zaterdag bij zijn.

We bespraken de activiteiten van het afgelopen jaar en constateerden dat voor het eerst gelukt was wat we wilden: een afdeling zo ver krijgen dat die de aanwezigheid bij een groot roze evenement zou organiseren. De afdeling Amsterdam was bij de Gay Pride met een kraam (alhoewel de soep-expresse wegens concurrentie met de commerciële verkopers van eten niet werd toegelaten).

Roze evenementen

Zo zien we het in de toekomst graag, vandaar dat we nu al contact gaan leggen met de SP-afdelingen Tilburg en Groningen voor Roze Maandag en Roze Zaterdag.

Tweede punt is onze eeuwige strijd tegen de verrechtsing van de homobeweging en wat we er tegenover willen zetten. Die verrechtsing en vercommercialisering wordt overigens ook weer mooi geïllustreerd door de Amsterdamse Gay Pride.

Niet alleen omdat de soep-expresse werd geweerd, maar het lukt maar niet om op hun webstek aandacht te krijgen voor SP-kandidaten bij gemeenteraadsverkiezingen. De organisatie wordt gedomineerd door VVD’ers en D66’ers en blijkbaar komen alleen hun kandidaten aan bod. Wij broeden op actie en op een opiniestuk om te laten zien dat er ook (echt) linkse homo’s, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders zijn.

Geef een reactie