Rood voor Roze

Rood voor Roze
2011-07-04

Rood voor Roze was de leus van de SP op Roze Zaterdag. Naar aanleiding van onze aanwezigheid daar hebben Willy en ik diverse reacties ontvangen.

Roze in de SP

We zijn afgelopen vrijdag met wat belangstellenden in Rotterdam bij iemand thuis geweest om kennis te maken en te bespreken wat we zouden willen, en kunnen bereiken.

Het was maar een klein clubje, vanwege de vakantietijd kon een aantal mensen niet. Desondanks was het de moeite waard. Het was een prettige kennismaking en daarnaast ook een vruchtbare avond. Tot laat hebben we over de verschillende roze thema’s gesproken en hoe we de partij van dienst kunnen zijn. De volgende keer wordt een Tweede Kamerlid uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen. Voor ons is het belangrijk om te weten waaraan binnen de partij behoefte is voor wat betreft inhoudelijke ondersteuning.

Als er één ding duidelijk is, is het wel dat we een specifiek links antwoord willen formuleren op roze vraagstukken. Niet de gemakkelijke weg van Wilders en Verdonk bijvoorbeeld, die groepen uit elkaar drijven. Het opinieartikel in het Brabants Dagblad (wat overigens ook door Willy is gepubliceerd in de Stentor) is daar een aardig voorbeeld van. Willy is vanavond te horen geweest bij ‘de Roze Golf’ op Radio Oost. Je kunt het hier naluisteren.

Ook de aanwezigheid op Roze Zaterdag is goed bevallen en smaakt naar meer. Er is in elk geval al gesproken over de editie van  2008, in Tiel. Met de afdeling Culemborg is het eerste contact gelegd. We zijn er nu in elk geval bijtijds bij.

Geef een reactie