Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Er stond een afspraak in mijn agenda: 26 april, fotograaf met man en moeder. Het bleek een smoes: ik werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. (met video)

Tot de avond ervoor had ik niets door. Helemaal niets. Eerlijk: ik ben er nog beduusd van: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En ik hield het droog bij burgemeester Aboutaleb’s woorden. De emoties kwamen pas op de trappen voor het stadhuis, toen ik het gezin van mijn zus zag.

Manlief wist het al bijna een jaar nadat hij door Simon Buijsman was ingeschakeld. En kort daarna voegde Karlijn Bunnig zich bij het gezelschap.

Karlijn coördineerde het geheel. Er kwamen prachtige aanbevelingsbrieven van Simon (oud-collega-bestuurslid Hiv Vereniging afd. Rijnmond), Jan van Velthoven (oud-voorzitter COC Noordoost Brabant), Wim van de Donk (oud Commissaris van de Koning), Aloysia Jetten (oud-Statenlid Brabantse Partij), Marc Oudshoff (secretaris Stichting Untenu), Joop Mattijs (buurman mede-vergroener).

Ridder te voet

Ik heb bijna geen woorden voor wat er allemaal over me gezegd en geschreven is. Ik werd er verlegen van. En aangezien ik nog doodop ben, houd ik het voor nu kort:

Lieve Cees, Simon, Karlijn, Aloysia, Marc, Joop, Jan en Wim: bedankt voor alle moeite en mooie woorden. Omdat ik niet anders kan, ga ik verder op de ingeslagen en wie weet sla ik weer nieuwe wegen in. Niet te paard, maar met beide voeten op de grond.

Foto: gemeente Rotterdam.

Foto boven: Fleur Beerthuis.

This Post Has One Comment

Geef een reactie