Reiling weer veroordeeld

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 176 x bekeken

Hier gaan de verkiezingen voor Provinciale Staten ook over: het afgeven van goede milieuvergunningen en de controle daarop. Reiling weer veroordeeld, hier ging het dus mis.

Reiling en het milieu

Het is een gebed zonder einde, maar de duimschroeven worden steeds verder aangedraaid. En als iemand nog twijfelt aan het nut van een goed milieu- en milieuvergunningenbeleid twijfelt bij Provincie en Waterschap, dan bewijst deze zaak wel dat het nodig is.

Hoe kon het anders dat een bedrijf jarenlang zijn gang kon gaan? Lees het hele Reiling-dossier hier. Heel veel aandacht van een volksvertegenwoordiger leidde ertoe dat de handhavers wakker werden en uiteindelijk ingrepen. Momenteel laat de SP het erbij zitten. Sinds ik weg ben bekommert men zich niet meer om de omwonenden. En ik heb ook niet de indruk dat een andere partij in het gat is gesprongen.

Weer veroordeeld

Na de hoge eisen volgde gisteren een hoge straf voor het bedrijf. Al gingen de directeur en enkele medewerkers vrijuit. Het Eindhovens Dagblad berichtte:

Het illegaal lozen van afvalwater op oppervlaktewater en de gemeenteriolering gaat vuilverwerker Reiling uit Sterksel 77.000 euro kosten.

Lees het hele artikel op ed.nl. Ook Omroep Brabant meldde de uitspraak, lees het hier.

Reiling Sterksel, fotoalbum op www.flickr.com/ronvanzeeland.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.