Presentatie Waterplan

Presentatie Waterplan

Gelardeerd met acteurs en cabaret is vanmiddag in de Talent Factory in Den Bosch het Provinciaal Waterplan gepresenteerd.

Provinciaal Waterplan

Voor het Waterplan zelf verwijs ik naar een eerder blog hierover (zie hier). Voor het overige was het veel uiterlijk vertoon. Het plan gaat nu de inspraak in en volgend jaar besluiten Provinciale Staten erover.

Vooral cabaretier Frank van Pamelen was op dreef als Vlaamse professor. Het viel niet mee om een groep vooral grijze bestuurders actief te krijgen. Maar aan het lachen kreeg hij ze wel.

Gedeputeerde Onno Hoes hield een toespraak waarbij hij aan het einde zijn acteertalent aan moest spreken. Altijd fijn om te weten dat dát ook nog een optie is als je de politiek beu bent. De leden van de Statencommissie Ruimte & Milieu waren ook uitgenodigd. Je voelt je soms meer versiering op dit soort bijeenkomsten.

Maar er is meer, tout Brabant die iets met water heeft grijpt de gelegenheid aan. En waar zie je nog Statenleden ‘in het wild’ die je zo maar aan kunt spreken (lobbyen heet dat geloof ik) over iets wat je belangrijk vindt. En zo werden Marusjka Lestrade, Annegien Wijnands en ik aangesproken door een vertegenwoordiger van de Vereniging Industriewater. Hij had waarschijnlijk meer kans op succes bij het CDA en de VVD, al liet hij weten míjn verhaal over het Waterplan in de commissie in elk geval helder te vinden.

Drie Dijkgraven op een rijtje moesten een spetterend (alles in het teken van water uiteraard) debat leveren. Dat valt natuurlijk niet mee voor de vertegenwoordigers van zo’n oud orgaan. De vraag brandde op mijn lippen – ik heb hem niet gesteld – wanneer denken de watergraven dat de waterschappen opgeheven worden?

Homo-emancipatie en Beleidsevaluatie

En dan mag ik nu eindelijk even rusten, na weer een dag van veel telefoontjes met het Brabants Dagblad (homo-emancipatie), Agrarisch Dagblad (megastallen & gezondheid), telefonisch overleg over de commissie Beleidsevaluatie en een telefoontje van een medewerker van Basta!, die ook boos was over het besluit van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Geef een reactie