Politiek & privé

Politiek & privé

Als lid van de gemeenteraad kreeg ik een fax in bruikleen. Erg handig voor het versturen van persberichten en schriftelijke vragen. Tegenwoordig is de fax ouderwets. Per elektronische post gaat alles veel sneller. Beledigen ook trouwens.

Receptie COC

Gisteren haast-je-rep-je naar de nieuwjaarsreceptie van het COC, omdat eerst de vragen en het persbericht over de Heus af moesten. Vandaag op de terugweg van de tandarts even gestopt in Ravenstein voor wat foto’s.

De foto’s van de nieuwjaarsreceptie moet ik nog ontvangen. Ik kan hier wel melden dat het een geweldig succes was. Het COC had de receptie voor het eerst samen met enkele verwante clubs georganiseerd, waardoor het café zowat uitpuilde. En geen oude-mannen-in-grijze-pakken-parade dit keer.

De Heus Ravenstein

Op de één of andere manier is het nieuws over de schriftelijke vragen over veevoederfabrikant De Heus toch in Ravenstein binnengekomen, want Nico Heijmans stuurde een uiterst vriendelijk berichtje door n.a.v. onze vragen. De lokale Osse omroep heeft een klein stukje geweid aan De Heus:

De Heus houdt SP bezig 

OSS/DEN BOSCH – Zowel lokaal als provinciaal heeft de SP verontrust gereageerd op de recente ontwikkelingen rondom De Heus in Ravenstein.

De mengvoederfabriek mag toch 325.000 ton per jaar produceren. Dat staat in een ontwerpbeschikking van de provincie die vanaf maandag ter inzage ligt.

Lokaal heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het Osse college van B & W. De partij wil onder meer weten wat het college gaat doen om de uitbreiding te verhinderen en wat het college vindt van de ontwerpmilieuvergunning.

Op provinciaal niveau zijn schriftelijk vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten. Daarvan wil de SP onder meer weten waarom bedrijfsbelang centraal gesteld wordt en hoe het zit met de eventuele bouw van een schoorsteen. 

De Heus in Ravenstein.

En deze week mag ik voor de lokale Omroep Walraven in Ravenstein iets vertellen over de vragen die ik gesteld heb. Dat doe ik met plezier.  Benieuwd hoe het gaat aflopen met De Heus en de overlast. En hoe de gedeputeerden, met name Hoes, op de vragen ingaan.

Ik merk trouwens dat ik in de afgelopen tien maanden ontzettend veel geleerd heb. Niet alleen word je met onderwerpen geconfronteerd, waarvan je tevoren nooit had bedacht dat je er mee te maken zou krijgen, maar ook van de ervaring van sommige SP-collega’s in Provinciale Staten steek ik heel veel op.  

Geef een reactie