Vandaag een bezoekje gebrcht aan Ecomare, het centrum voor de Wadden en de Noordzee. Ik vind aquaria met lokale dieren vaak het leukst. Zo zie je nog eens hoe een vis eruit ziet in levende lijve, in plaats van gevild op je bord. Zo zie ik ze overigens ook graag hoor. Mooie aquaria daar en we hebben het voeren van de oude zeehonden meegemaakt, altijd leuk. Bij de vogelopvang zwom een groep Jan-van-Genten en binnen had je een doorkijkje naar het buitenverblijf van de zeehonden (zie de foto’s hierboven).

TESO mag van Tineke Huizinga-Heringa (de ChristenUnie-staatssecretaris) nu toch blijven varen op Texel, althans dat horen de Texelaars die vandaag afgereisd zijn naar Den Haag waarschijnlijk in de Tweede Kamer. Eerst een beetje onrust stoken onder de eilandbewoners (de aandeelhouders van de Eerste Texelse Stoomboot Onderneming – zonder winstoogmerk) en vervolgens de keutel weer intrekken. Goed bestuur heet dat geloof ik.

Tussen de bedrijven door heb ik de laatste dagen gewoon een beetje doorgewerkt. Zo tik ik dit terwijl ik naast Cees in de auto zit. De mobiele telefoon heeft op de Wadden gewoon ontvangst en zo kun je toch e.e.a. doen, en ondertussen ook uitrusten.

Bij de veerhaven hadden we tijd over en zagen we hoe onze jongens van de Koninklijke Marine door het slib van de slufter kropen, alles ter voorbereiding op de redding onzer natie. Ik hoop dat het ertoe bijdraagt. Helaas kon ik niet genoeg inzoomen met mijn mobiele telefoon, cq camera.

We hebben een paar heerlijke uitwaaidagen gehad, hopelijk voldoende om de laatste loodjes tot aan het zomerreces aan te kunnen!

This Post Has One Comment

Geef een reactie