O o reiling

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 163 x bekeken

UntitledVolgens afvalverwerker Reiling Sterksel BV ligt het altijd aan anderen: de media, de politiek, de controleurs, rechters. Nu staat het bedrijf wéér voor de rechter wegens overtredingen.

Peter-Alexander Driessen toonde zich blij dat de rechtbank, vijf jaar na de eerste ten laste gelegde zaak, nu het laatste woord heeft. „Het gaat om kleine zaken”, zei hij. „Er is onzorgvuldig met ons omgegaan. Het is werkelijk ongelooflijk hoe is opgetreden.”

Zijn bedrijvengroep heeft de afgelopen jaren veel geld moeten investeren om Reiling overeind te houden, aldus Driessen. „Wat begon als een droom over een duurzaam bedrijf is uitgelopen op een nachtmerrie.”

Lees hier het artikel uit het Eindhovens Dagblad, voor het volledige artikel, kijk hier (Blendle).

Ik lach maar om die uitspraken. ‘Droom over een duurzaam bedrijf’ en ondertussen: dodelijke ongelukken en de ene milieuovertreding na de andere begaan.

Uitspraak door de rechtbank op 23 juli. Ik ben benieuwd. Met deze eis mag Reiling nog in de handjes knijpen. Maar ze zijn er nog lang niet. Als ik het goed heb lopen er nog procedures bij de Raad van State over de provinciale Milieuvergunning en wil de provincie ook nog het bestemmingsplan veranderd zien door de gemeente Heeze-Leende. Maar daar ligt de VVD zowaar dwars. Men heeft het licht gezien:

Door kleine wijzigingen in bestemmingsplannen is er in de loop van de jaren een bedrijf ontstaan dat niet past in die omgeving.

Meer lezen op ed.nl, klik hier. Wordt vervolgd. Nooit saai daar in Sterksel.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.