Volgens een woordvoerder van de provincie wordt gewerkt aan een oplossing in de zaak van de niet-ontvankelijk verklaarde bezwaren tegen uitbreiding vergunning Reiling Sterksel – terwijl de provincie met verkeerde data strooide. Vandaag in het Eindhovens Dagblad.

Maar toen ik nèt voor mijn vakantie bij de Commissaris van de Koningin (CvdK) aan de bel trok bleek (na overdracht aan zijn plaatsvervanger – vanwege vakantie), dat de datum die de provincie abusievelijk in de krantenadvertentie vermeld had, juridisch niet houdbaar was. Wel gold de datum die in de aanschrijving aan Reiling Sterksel BV stond als richtdatum voor de procedure.

Reiling
Eindhovens Dagblad – 20 augustus 2010

Welke oplossing er ook uit de bus komt, de provincie zit in een spagaat: de burgers alsnog gelijk geven, dan vecht Reiling dit wellicht aan. De burgers geen gelijk geven in een dossier dat bij bewoners al zoveel  wantrouwen heeft gewekt richting provinciebestuur is ook geen aanlokkelijk perspectief.

Bewoners, wellicht voortaan wat eerder bezwaar indienen, en provincie het huiswerk beter doen. Want twee verschillende data publiceren is wel heel erg dom.

Geef een reactie