Vandaag met de bus (wat een genot – maar niet heus) naar het provinciehuis voor een gesprek met een vertegenwoordiger van Natuurmonumenten. Dat werd ook wel eens tijd na anderhalf jaar lidmaatschap van Provinciale Staten.

Even over de bus: wel symbolisch die busadvertentie van de provincie. ‘Brabant investeert in vroeger en later’. Gaat natuurlijk over het programma ‘Schatten van Brabant‘ op Omroep Brabant. Ik mis de fijnmazigheid en de hoge frequentie van het openbaar vervoer van een stad als Rotterdam. Hier heb je met geluk twee maal per uur een stadsbus naar het Provinciehuis. Die bus laat dan het bedrijventerrein wel links liggen.

Natuurmonumenten
Ik werd gebeld door Natuurmonumenten met het verzoek voor een nadere kennismaking. Dat het anderhalf  jaar moest duren ligt van mijn kant aan het feit dat je als nieuweling echt wel ruim een jaar nodig hebt om er helemaal in te komen en van de kant van Natuurmonumenten ligt het aan het feit dat één medewerker heel veel tijd kwijt is met het onderhouden van contacten met ambtenaren, Gedeputeerden en Statenleden. Naast praten moet er ook ‘gewoon’ gewerkt worden door die organisatie.

Ik heb eens de andere kant van de medaille gehoord van particulier natuurbeheer. Verder heeft Natuurmonumenten wat van haar speerpunten kunnen vertellen. Wat ook aan bod kwam wat wij als opposisitiepartij nou nog voor elkaar konden boksen. En dan gaat het al snel over de CDA-VVD-meerderheid in de Staten waar wij regelmatig tegenaan lopen.

Ook bij Natuurmonumenten volgen ze dit blog. Niet heel het gesprek was geschikt voor publicatie – kreeg ik voor de duidelijkheid te horen. Zo’n gesprek is op zich heel nuttig. Bij een volgende gelegenheid zit voor mij weer een anoniem persoon minder op de publieke tribune. En dat is wel zo handig, voor als je elkaar eens nodig hebt.

This Post Has 2 Comments

  1. Dat GENOT met de bus heb ik dagelijks. Voor de lezers onder ons, ik werk op de BUS….

  2. ach ja natuurmonumenten een rechts clubje

Geef een reactie