Morgen naar Oss

Morgenmiddag is om 14.00 uur de officiële aftrap van Dolle Dinsdag, het Osse zusje van Roze Maandag. Cor Strik van café Fellini’s begon dit roze kermisevenement een paar jaar geleden en sindsdien is het alleen maar gegroeid. Dit jaar doet voor het eerst een aantal maatschappelijke organisaties mee, waaronder de Osse SP.

De bedoeling is om Dolle Dinsdag uit te laten groeien tot een dag waar naast feest, ook aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen is. Hoe meer plaatselijke organisaties zich in de toekomst aansluiten, hoe liever. Medewerking van de gemeente is dan gewenst en gelukkig zijn de contacten met het stadsbestuur nu gelegd. Dit moet een goede basis vormen voor méér.

Want men denkt aan een Osse Roze Zaterdag op termijn. Dat zou voor Oss weer een gelegenheid zijn om zich te presenteren als stad waar iedereen welkom is. Eerst maar eens de Dolle Dinsdag uitbouwen tot meer dan een feest alléén, en dan de uitdaging aangaan.

Morgen kan je niet alleen kennis maken met al dan niet roze SP-ers (waaronder SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven), bij de kraam van het COC Noordoost Brabant kun je op de foto als roze bruidspaar.

Ook Basta!, het meldpunt discriminatie is aanwezig met een kraam.  En tot slot zal ook de stichting AidsCare aanwezig zijn. Je kunt de hele dag lootjes kopen, de opbrengst gaat naar AidsCare die daar weer allerlei nuttige projecten mee financiert.

Voor het roze netwerk in de SP is dit al het derde evenement dit jaar waar we met een lokale afdeling iets moois van maken.

Geef een reactie