Kampot

Gepubliceerd op 1 reactie 2 minuten leestijd 103 x bekeken

Kampot by night

Kampot viel een beetje tegen, alhoewel de foto’s misschien anders doen vermoeden.

Kampot is de zwarte peperstreek van Cambodja, het land probeert de Kampotpeper als A-merk te verkopen. En dat is het dan wel een beetje voor wat de bijzonderheden.

Er zou ook een waterval zijn, en nadat we een bedrag van $25,- hadden afgesproken voor een dagje tuktuk belandden we bij een hangplek voor Khmer bij een tempeltje en een wild stromende rivier. Geen waterval. Naar de Franse nederzetting reed de chauffeur niet, want te ver.

Het tempelcomplex was voor mij geen aanrader, want er moest nogal wat geklommen worden. Veel verder omhoog de bergen in mocht niet van de eigenaars van de Chinese waterkrachtcentrale (of van de overheid).

Dan is er nog een dierentuin met uitheemse dieren die een tijdelijke opbloei kende toen dierenrechtenactivisten geld investeerden voor betere leefomstandigheden. Maar inmiddels is de situatie weer terug bij af. Ook geen aanrader. Hoe peper groeit hoef ik niet per sé te zien.

Het werd dus luieren in een hangmat met doerian (ook een lokale specialiteit), rambutan en mangoustines plus nog wat lekkers van de lokale markt bij de hand. De bejegening in het hotelpersoneel liet te wensen over, dus inmiddels lig ik aan het strand van Sihanoukville alwaar een malse regenbui zojuist het zicht op de zee ontnam. Er werden wat lagen plastic voor mijn zitje uitgerold.

Omdat de zon zich nu achter een dik wolkenpak verschanst, is het voor een Nederlander eigenlijk heerlijk weer. Een Khmer ligt nu te bibberen van de kou, want zeg nou zelf: 27 graden is niet te doen.

Kampot by nightKampotKampotKampotKampot
KampotKampotKampotKampotKampot marketKampot
KampotKampotKampot catKampot catKampot by nightKampot
KampotKampotKampotKampotKampotKampot

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie
  • Marc
    6 september 2013

    Hoi Ron, op dit moment zitten Juultje en Benno een strijd te voeren om voer… Hier durven ze zelfs eten te laten liggen (aanhalingen niet hoor!). Ik wens je een goede reis, helaas kan ik op dit moment geen foto’s doorsturen van je petekindjes…